Ootamatu pööre: Soome ilmselt torm ei jõuagi, ilm on aga soe

Prognoositi, et nädala alguses tabab Soomet torm, mis võib olla isegi 21. sajandi tugevaim. Veel laupäeval tundus, et vähemalt Lõuna-Soomes on torm kõige hullem esmaspäeva õhtul ja ööl vastu teisipäeva.

Sellest ajast peale on prognoositud, et torm jõuab kohale alles teisipäeval ning Foreca ilmateenistuse värskeima teate kohaselt võivad kõige hullemad tormituuled jääda üldse Soomest lõuna poole, vahendab Iltalehti.

Foreca andmetel on laupäeva õhtu ja pühapäeva hommiku jooksul prognoos muutunud nii, et äikese tugevaim tipp võib jääda Baltikumi püsima. Sel juhul saab Soome tormist leebema versiooni ja sedagi alles ööl vastu teisipäeva või teisipäeva hommikul.

Soome lahest lõuna pool tunduvad ägedad äikesetormid endiselt väga tõenäolised, kuid Soome saatus on lahtine, seisab teates.

Prognoosis võib veel muudatusi tulla ja tormi ei saa veel tühistatuks kuulutada, märgib Foreca.

Foreca soovitab siiski valmistuda tugevaks äikesetormiks.

Kui veel hiljuti näis esmaspäev tormi saabumise päevana, siis praeguse prognoosi järgi on Lõuna- ja Kesk-Soomes sel ajal kõrvetav kuumus.

Foreca andmeil ületatakse 25 kraadi piir Soomes laialdaselt ning läänerannikul ja kaguosas võib jõuda kolmega algavate näitudeni. Ööd esmaspäevast teisipäevani võivad riigi lõuna- ja keskosas olla troopilised, kui temperatuur ei lange alla 20 kraadi

Esmaspäeval on põhja pool oodata hoovihma ja äikest ning sealgi on temperatuur üle 20 kraadi.

Esmaspäeva õhtul võivad Ahvenamaa ja edelaranniku saarestik saada esimesi märke saabuvast tormist.

Kommentaarid
(Külastatud 919 korda, 1 külastust täna)