Soomes selgus värske tangokuningapaar

Soomes Seinäjokis selgus tänasel laupäeval, 8. juulil järjekordne tangokuningapaar. Nendeks on Charlotta Saari ja Pasi Flodström.

Lapuast pärit Saari (22) ja Harjavaltast pärit Flodström (28) said täna kroonid pähe.

Kokku sai finaalis kuulda kümmet lauljat, kes kõik esitasid esimeses voorus ühe loo. Pärast seda valis žürii välja „superfinalistid” ehk kaks mees- ja kaks naislauljat, kes võistlesid krooni pärast. Esimeses voorus laulis Charlotta Saari laulu „Naisen sydän” (tõlkes: Naise süda), viimases voorus laulu „Vanha sydän” (tõlkes: Vana süda). Esimeses voorus laulis Pasi Flodström laulu Lago maggiore (tõlkes: Maggiore järv)ja seejärel laulu Hiljaisuus (tõlkes: Vaikus), vahendab MTV.

Sel aastal oli hulk tõeliselt andekaid, kuid väga erinevaid finaliste. Seetõttu pidi žürii väga pikalt arutlema ja kaaluma finalistide erinevaid tugevusi ja seda, mida nad rõhutada soovisid, enne kui jõudsid superfinalistid välja valida. Lõpuks tegime aga otsuse konsensuslikult ja saime suurepärased võitjad, kommenteeris žürii.

Tänavuse žürii esimees oli Marko Maunuksela ning selle aasta žüriisse kuulusid veel Marco Bjurström, Katri Ylander, Antti Ketonen ja 1992. aasta tangokuninganna Eija Kantola.

Lisaks finalistide esituses kõlanud lauludele sai täna kuulda ka 2023. aasta Tango muusika- ja tekstivõistluse võitnud tango esmaesitlust. Oulu naise Maiju Oja muusikale ja sõnadele valminud tango Syntinen nainen (tõlkes: Patune naine) esitas mullune Tangokuninganna Heta Halonen. Ühe loo laulis ka mullune tangokuningas Keijo Hietikko.

Finaali juhtisid Susanna Laine ja HP ​​Parviainen Seinäjokist. Lauluvõistluse taustamuusikat tegi Sami Pitkämö 15-liikmeline, ka telest tuntud orkester.

Tango lauluvõistlusel osales tänavu üle 250 laulja. Soome üks tuntumaid suveüritusi Seinäjoki Tangomarkkinat toimub sel suvel juba 37. korda.

Kommentaarid
(Külastatud 159 korda, 1 külastust täna)