Soome saabub suur USA tuumasõjalaev

USA tuumajõul töötav sõjalaev USS Roosevelt külastab sel nädalavahetusel Helsingit.

Visiidi ajal pardal avalikke esitlusi ei toimu. Külastust võõrustab merelaevastiku staabiülem komandör Jan-Erik Aitos.

USS Roosevelt (DDG-80) on Arleigh Burke’i klassi sõjalaev. Laev on 155 meetrit pikk ja 20 meetrit lai. Laev on üks kolmekümnest USA sõjalaevast, mille pardal on raketisüsteem Aegis. Samuti on laeval SPY-1D mitmeotstarbeline radar.

Laev on mitmeotstarbeline. See on mõeldud vaenlase õhuväe hävitamiseks. Lisaks on laeval allveelaevade-vastased raketid ja raketid Harpoon veepealsete sihtmärkide hävitamiseks. Samuti on laeval maismaa rünnakuteks mõeldud raketid Tomahawk, mis võivad olla varustatud tuumalõhkepeaga.

Kommentaarid
(Külastatud 1,019 korda, 1 külastust täna)