Rooma paavst hoiatab, et Ukraina sõjal pole lõppu näha

Paavst Franciscus ütles, et Ukraina sõjal ei ole lõppu näha, pärast seda, kui tema rahusaadik lõpetas kolm päeva kestnud kõnelused Moskvas.

„Selle sõja traagiline reaalsus, millel pole lõppu näha, nõuab kõigilt ühist loomingulist pingutust, et kujutleda ja rajada rahuteed,” ütles paavst Konstantinoopoli patriarhi usudelegatsioonile, vahendab Reuters.

Vatikan teatas hilisemas avalduses, et paavsti saadik, Itaalia kardinal Matteo Zuppi lõpetas oma konsultatsioonid Moskvas, kus ta kohtus president Vladimir Putini nõuniku Juri Ušakovi ja Vene õigeusu kiriku pea patriarh Kirilliga.

„(Visiidi eesmärk oli) tuvastada humanitaaralgatused, mis võiksid avada teed rahule,” seisis avalduses. Ta lisas, et astutakse edasisi samme, kuid ei täpsustanud.

Franciscus on korduvalt kutsunud üles lõpetama Venemaa sissetung Ukrainasse, mis on hävitanud Ukraina külasid ja linnu, põhjustanud kümnete tuhandete inimeste surma ja peletanud miljoneid nende kodudest välja.

Paavst palus Zuppil maikuus olla oma rahusaadikuks ja kardinal külastas selle kuu alguses Kiievit, et pidada läbirääkimisi president Volodõmõr Zelenskiga.

Kommentaarid
(Külastatud 396 korda, 1 külastust täna)