Kas see võib olla tõsi? Wagner rajab uue laagri päris Poola piiri äärde

Sotsiaalmeedias levib info, mille kohaselt rajab Vene Wagneri sõjaline grupeering uue laagri Valgevene lääneossa päris Poola piiri lähedale.

Wagneri kolonn liigub teise välislaagrisse, mis asub väidetavalt päris Poola piiri lähedal. Väidetavalt tuleb selliseid laagreid mitu.

Valgevene sõjaline asjatundja Aleksandr Špakovski teatas võimalusest rünnata Wagneri abil Poola Rzeszowi lennuvälja, mille kaudu toimetatakse sõjalist abi Ukrainasse.

„Kas te arvate, et diversandid väikeste gruppidena sellele Poola lennuväljale ei jõua? Ja uskuge mind, Valgevene piirivalve ei sega neid. Ja mis on selle seaduslikud alused? Inimesed tahavad Euroopa Liitu külastada. Poola on ise meiega suhted katkestanud riigipiiri kaitse osas. Ma ei välista, et partisanid, hea tahtega inimesed, võivad sellel Rzeszowi lennuväljal korraldada selle väga kuulsa bavovna,” ütles Špakovski.

Sotsiaalmeedias on tsiteeritud üht Wagneri komandöri: „Valgevene sõjaväelastel on tugev baasväljaõpe, mistõttu nad ei pea kaua treenima, kuigi alati on, mille poole püüelda. Suhtlemisel probleeme pole, sest oleme sama verd. Naabrite sõjalise provokatsiooni korral on Wagner valmis Valgevene maad kaitsma. ㅤMe ei kaitse ainult Valgevenet. Oleme eesliinil.”

Kommentaarid
(Külastatud 961 korda, 1 külastust täna)