Gruusia endine president märgib, et on Putini vang

Olen Putini isiklik vang, kirjutab Gruusia endine president Mihheil Saakašvili.

Saakašvili on praegu Gruusias vangistuses haiglas. Ta kirjutab, et Vene president Vladimir Putin on isiklikult huvitatud tema hävitamisest.

Saakašvili vahistati 2021. aasta oktoobris pärast naasmist Gruusiasse, kust ta oli pea 10 aastat eemal viibinud. Enne seda oli Saakasvili olnud Odessa oblasti kuberner, aga talt võeti Ukraina kodakondsus, kuna organiseeris rahutusi.

Mihheil Saakašvili on 55-aastane. Ta oli Gruusia president kaks ametiaega aastatel 2004-2007 ja 2008-2013. Tema ametiajal võttis Gruusia suuna läände, aga siis puhkes Vene-Gruusia sõda, mile tagajärjel kaotas Gruusia osa territooriumi. Pärast seda on Gruusia hoidnud poliitikas Vene-sõbralikku joont.

Kommentaarid
(Külastatud 399 korda, 1 külastust täna)