Uskumatu paljastus: Valgevene liider rääkis, kuidas ta Venemaa ära päästis

Valgevene liider Aleksandr Lukašenko on tulnud välja järjest uskumatumate paljastustega, kuidas ta hoidis ära sõjaväelise riigipöörde Venemaal.

Lukašenka rääkis Valgevene meediale järgmise loo läbirääkimistest Wagneri sõjalise grupeeringu juhi Jevgeni Prigožiniga:

„Teist-kolmandat korda rääkides hoiatasin teda. Näen juba, et ta on valmis taganema, kuid hoiatan teda: „Jevgeni, ei mingit verevalamist.

Niipea kui sa teadlikult või tahtmatult tapad vähemalt ühe inimese, eriti tsiviilisiku, siis sinuga läbirääkimisi ei peeta ja ma ei räägi sinuga.” Ta vandus mulle. Meil, tema sõnul, pole sellist eesmärki ja ma vannun teile, et seda ei tule…”

Edasi rääkis Lukašenka, justkui oleks Prigožin ise loobunud Vene kaitseministri Sergei Šoigu ja peastaabi ülema Valeri Gerassimovi tagandamisest:

„Ta ütles mulle: „Aleksandr Grigorjevitš, ma ei nõua presidendilt, et ta Šoigust ja Gerassimovist loobuks, ja ma ei palu isegi kohtumist,” ütlen: „Noh, see on hea. See on väga hea käik. Selles olukorras, pingestades olukorda, pole vaja nõuda võimatut”

Järgmine tingimus, milles Jevgeni Prigožin läbirääkimistel kokku leppis, on peatada Wagneri konvoi edasine liikumine Moskvasse…

Õhtul kell viis helistas ta mulle ja ütles: „Aleksandr Grigorjevitš, ma nõustun kõigi teie tingimustega. Aga mida ma peaksin tegema? Peatume – nad hakkavad meid suruma.” Ma ütlen: „Nad ei hakka. Ma garanteerin teile. Ma võtan selle enda peale.”

Olime ühenduses Venemaa juhtkonnaga, FSB tegeles peamiselt selle teemaga, koos Bortnikoviga. Ma lihtsalt järjekindlalt palusin seda mitte teha. Bortnikov on tark inimene. Ta ütles: „Aleksandr Grigorjevitš, noh, ma pole loll, ma saan aru, mis võib juhtuda … Kui nad kuskil peatuvad, kolonn kokku surutakse … Siis on kõik hunnikus … Et ei oleks, teate, soovi ja kiusatust seda hävitada.” Lubati: seda ei tule.

Ütlesin Prigožinile: „See on garantii” – „Mis saab edasi?” – „Selleni välja, et ma viin teid Valgevenesse ja garanteerin teile täieliku ohutuse. Ja teie poistele, kes on siia selle kolonniga edasi liikunud.” – „Jah, ma usun teid. Ma usun.” – „Hästi, me tegutseme selles suunas.””

Kokkuvõttes tähendab see, et Lukašenka päästis ära terve Venemaa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,311 korda, 1 külastust täna)