Soomes on asunud tööle ligi 6000 ukrainlast

Soome Töö- ja majandusministeerium ning konjunktuurikeskuse VATT koostöös saadakse värsket teavet ajutist kaitset saavate ukrainlaste tööturu olukorra kohta. VATT Datahuone antud teave on kõigile avatud.

Tänavuse, 2023. aasta aprilli lõpuks oli Soomes ajutist kaitset taotlenud ligikaudu 53 000 Venemaa agressioonisõja eest põgenenud ukrainlast. Ukrainast põgenenud inimesel on õigus Soome tööle asuda kohe, kui ta on taotlenud ajutist kaitset.

Töö- ja majandusministeerium on alustanud koostööd VATT Datahuonega, et saada värsket teavet ajutist kaitset saavate ukrainlaste töölevõtmise kohta. Info saadakse igakuiselt tuluregistrist. Infot saab tagasiulatuvalt alates 2022. aasta märtsist.

Tuluregistri andmetel oli 2023. aasta aprillis ajutist kaitset saanud ukrainlastest palgasaajaid 6000. Palgasaajate seas oli suurim individuaalne ametigrupp kodu-, hotelli- ja kontorikoristajad. Paljud tööealised ukrainlased õpivad või omandavad muid integratsiooni ja tööhõivet soodustavaid teenuseid. Osa noorematest tööealistest õpib Soomes.

VATT Datahuone toodetav teave on kõigile avatud ja seda uuendatakse kord kuus. Teave on saadaval muu hulgas vanuse, soo, valdkonna ja elukutse järgi.

Kommentaarid
(Külastatud 735 korda, 1 külastust täna)