Putin: Ukraina peab riigina kaduma, muud võimalust pole

Ukraina peab riigina kaduma, muud võimalust pole, ütles täna reedel, 16. juunil Peterburi majandusfoorumil Vene president Vladimir Putin.

Putin ütles, et eesmärk on Ukraina denatsifitseerimine. See tähendab Ukraina kui riigi ja isegi riigi idee täielikku ja lõplikku kadumist. Muud võimalust pole, ütles Putin.

Putini sõnul kutsus sõja esile Ukraina soovimatus Donbassi osas rahumeelselt kokku leppida.

Putini sõnul on Venemaal vaja seda sõda sõdida, sest Venemaa on kõige enam natsismist mõjutatud ja seda ei unustata. Ukrainas on tema sõnul tõstetud neonatsid au sisse. Putin ütles, et saab aru, et Lenin tõmati maha, aga miks neonatse austada, sellest ta aru ei saa.

Putin ütles, et ta ei kommenteeri oma kolleegide tegemisi, aga ta ei saa aru, kuidas Ukraina president Zelenski toetab neonatse. Putin ütles, et tema juutidest sõbrad räägivad, et Zelenski pole juut, aga temast on saanud juudi rahva häbiplekk.

Putini sõnul ootab ka Poola Ukraina lagunemist, et saaks Ukraina lääneosa tagasi.

Putini sõnul teeb Lääs kõik selleks, et Venemaa kaotaks lahinguväljal, kõik tehakse selle nimel. Ukraina kaotused on aga tema sõnul väga suured, 10 korda suuremad kui Venemaa omad. Ukrainal pole tema väitel mingeid šansse, Ukraina pole ühtegi sõjalist eesmärki saavutanud.

Kommentaarid
(Külastatud 2,415 korda, 1 külastust täna)