Ootamatu areng: Ukraina presidenti võidakse süüdistada riigi reetmises

Kiievi Petšerski rajoonikohus tegi määruse, millega kohustati Ukraina riiklikku uurimisbürood alustama kohtueelset uurimist seoses Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenski võimaliku riigireetmisega, märkis endine Ülemraada saadik Geo Leros 30. mail sotsiaalmeedia kanalis Telegram.

„Tuletan teile meelde, et Zelenski riigireetmist ei uuritud, kui ta määras SBU võtmekohtadele FSB agendid, kuid kohus kohustas meid sisestama andmed kohtueelsete uurimiste ühtsesse registrisse ja alustama eeluurimist,” ütles endine rahvasaadik.

Ta viitas fotole Kiievi Petšerski rajoonikohtu otsuse koopiast, millega kohus kohustab riiklikku uurimisbürood Lerose palvel läbi viima kohtueelse uurimise. Telegrami kanalil edastatud teates selgitas saadik, et kohus andis Ukraina kriminaalkoodeksi artikli 111 alusel (riigireetmine) korralduse algatada kriminaalasi „Zelenski ja kaasosaliste vastu”.

Lerose sõnul on Zelenski ise, presidendi kantselei juht Andri Jermak, tema asetäitja Roman Mašovets, aga ka luureasutuse SBU endine esimees Ivan Bakanov ning endine riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri asetäitja Ruslan Demtšenko põhikohtualused, kelle tegevuse tõttu määrati väidetavalt eriteenistustesse Vene luureagentuuri FSB agendid.

Lerose sõnul on nende määramiste tõttu hukkunud kümneid tuhandeid ukrainlasi. Rahvasaadik nõudis reeturite vastutusele võtmist raskete Ukraina rahva vastaste kuritegude eest.

Uudist vahendas Scotland Today.

Kommentaarid
(Külastatud 3,468 korda, 1 külastust täna)