Eesti endine kaitseväe juht: Meil ei ole täna piisavalt relvastust ja laskemoona, et vaenlane sõjaolukorras tagasi lüüa

Meil ei ole täna piisavalt relvastust ja laskemoona, et vaenlane sõjaolukorras tagasi lüüa. Varud tuleb kiiremas korras viia vastavusse tegeliku vajadusega, märkis Postimehe arvamusrubriigis endine kaitseväe juhataja Riho Terras (Isamaa).

Terras märkis:

Siseministri öeldu, et piirirajatiste valmimine Eesti-Vene kontrolljoonel enne 2025. aastat ei ole reaalne, on liialt leplik. Poola on suutnud piiritõkked rajada oluliselt kiiremini. Läti ja Leedu on teatanud, et Wagneri Valgevenesse kolimise tõttu peaks NATO oluliselt idapiiri tugevdama. Peame otsima võimalikult kiireid lahendusi piiri tugevdamiseks. Hübriidsõja ohud on tänases julgeolekuolukorras reaalsed, nägime seda alles hiljuti Poola ja Leedu piiril tekitatud illegaalse rändesurve näol.

Piiri tugevdamine toimib heidutusena, kuid aitab ära hoida ka ohtlikke olukordi Eesti kodanikele. Me ei tohi unustada Eston Kohveri juhtumit ning ehe meenutus sellest on hiljutine vahejuhtum kahe PPA logistikuga.

 

Kommentaarid
(Külastatud 6,432 korda, 1 külastust täna)