Venemaa väidab, et radioaktiivne pilv liigub Ukrainast Poola suunas. Poola: see on valeinfo

Venemaa julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev rõhutas Sõktõvkaris peetud kohtumisel, et lääne poolt Ukrainale tarnitud vaesestatud uraani laskemoona „hävitamisest” põhjustatud „radioaktiivne pilv” liigub Euroopa poole.

Oma kõnes, edastab agentuur Ria Novosti, juhtis Patrušev tähelepanu asjaolule, et väidetav radioaktiivne pilv on suunaga Lääne-Euroopasse. „Ja Poolas on juba registreeritud kiirguse suurenemist,” kinnitas Patrušev.

„Me ei ole saanud ühtegi radioaktiivse hädaolukorra teadet,” teatas Poola Aatomienergiaagentuur oma veebisaidil pärast Patruševi teadet, lisades, et ollakse „pidevas ühenduses Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri ja Ukraina Tuumaenergiaagentuuriga”. Poola ametkond süüdistas Vene võime „väärinformatsiooni levitamises kiirgusohu kohta”, selgitades, et „olukord riigis on normaalne”.

Patrušev süüdistas lisaks Ühendriike rea ​​„terroriaktide” koordineerimises Venemaal, mille eest Moskva omistab vastutuse Kiievi „neonatslikule režiimile”, vahendab Metro.

„Meie käsutuses oleva teabe kohaselt,” ütles ta Sõktõvkari linnas avalikul üritusel esinedes, „Venemaa territooriumil toime pandud terroriaktid, sealhulgas Darja Dugina, Vladen Tatarski mõrv ja Zahhar Prilepini auto plahvatus, Krimmi sild, Nord streami gaasijuhe ja teised, kavandati ja teostati Ameerika luureagentuuride koordineerimisel.”

Kommentaarid
(Külastatud 25,343 korda, 11 külastust täna)