Venemaa käivitas Ukrainas seninägematu raketirünnaku

Ukraina võimud teatasid, et riik langes neljapäeval, 18. mail Venemaa ulatusliku raketirünnaku sihtmärgiks. Ukraina kaitseministeeriumi teatel lasid Vene väed ööl vastu neljapäeva maalt, merelt ja õhust Kiievi suunas välja 30 raketti.

Rünnakud olid suunatud mitmele erinevale piirkonnale. Lisaks Kiievile tulistati rakettidega ka Odessat ja Harkivit. Mõlemas piirkonnas hukkus üks inimene. Võimud teatasid ka plahvatustest Vinnõtsa oblastis Hmelnõtskis.

Ukraina sõjaväe teatel püüdis riigi õhutõrje kinni 29 tiibraketti ja tulistas alla neli drooni.

Kiievi õhurünnakute jada jätkub enneolematu jõu, intensiivsuse ja mitmekesisusega, ütles Kiievi tsiviil- ja sõjalise administratsiooni juht Serhi Popko uudisteagentuuri AFP teatel.

Venemaa kaitseministeerium teatas, et tema väed on tabanud „kõiki suuremaid välisriikide relva- ja varustusladusid, samuti vaenlase reserve”.

Ukraina relvajõudude juhataja Valeri Zalužnõi sõnul kasutas Venemaa oma viimases raketirünnakus kuut Kalibri raketti ja kahte Iskander-K raketti. Lisaks väidab armee, et tulistas alla mitu Kinžali raketti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,500 korda, 1 külastust täna)