Kui Putinil on vähk, siis kas ta sureb nüüd kohe ära? Selgitab asjatundja

Ukraina ja Briti ametivõimud ja meedia on pidevalt korrutanud, et Vene presidendil Vladimir Putinil on vähk ja ta sureb kohe ära. Kas see vastab tõele?

Tekib küsimus, et kui oleks, mis siis, räägib Soome vähihaiguste dotsent Päivi Hietanen intervjuus Iltalehtile.

Spekulatsioone Putini vähist kommenteerib Hietanen meedias olnud info ja piltide põhjal. Hietaneni jaoks on kahetsusväärne, et Venemaa presidendi vähikahtlused on sageli seotud mõttega, et ta sureb peagi vähki.

See ei ole Putini lõpp, isegi kui tal on vähk, märgib Hietanen.

Isegi kui inimesel on diagnoositud vähk, on tänapäeval peaaegu võimatu midagi järeldada tema surmaaja kohta. Väga suur hulk inimesi põeb Hietaneni sõnul vähki. Vähidiagnoos ei ole surmaotsus, märgib Hietanen.

Sõna vähk on endiselt häbimärgistatud, st see kannab surmava haiguse häbimärgistamist, aga seda õigustamata. Arvatakse, et vähk tähendab kohe surma.

Endiselt on sellist vähktõbe, mida ei saa ravida ega välja ravida, kuid sellised vähid on üsna haruldased.

Valdav enamus vähkkasvajaid on sellised, et neid saab ravida või neid saab ravida nii, et inimene saab väga pikka aega jätkata üsna normaalset elu, märgib Hietanen.

Kui Venemaa president peaks haigestuma vähki, annab tema positsioon ja varandus alust eeldada, et ta saab kindlasti parima võimaliku ravi. Minu arusaamise järgi saavad rikkad inimesed üle maailma kvaliteetset vähiravi, nendib Hietanen.

Kui eelmise aasta kevadel tekkisid kahtlused Putini vähi suhtes, kinnitasid juba paljud eksperdid, et ainult välimuse järgi haigust diagnoosida ei saa. Vähi olemasolu ei saa inimese välimuse järgi kindlaks teha, välja arvatud juhul, kui tegemist on selgelt nähtava näovähiga, ütleb Hietanen. Enamik vähihaigeid näevad välja ja tunduvad väga terved, lisab ta.

Spekulatsioonid Putini vähi üle kerksid uuesti üles USA kaitseministeeriumi Pentagoni lekkinud dokumentidest, mille kohaselt on president juba keemiaravi saanud.

Dokumentide kohaselt olid Venemaa julgeolekunõukogu juht Nikolai Patrušev ja relvajõudude juhataja Valeri Gerassimov Vene vägesid Ukrainas liigutanud just Putini vähiravi ajal, kui presidendil polnud võimalust sekkuda.

Putinil on varem kahtlustatud lisaks vähile muu hulgas ka Parkinsoni tõbe.

Eelmisel aastal ütles Ukraina sõjaväeluure juht Kõrõlo Budanov, et on kindel, et Putin on väga raskelt haige.

Kreml on eitanud Putini haigestumist. Vene välisminister Sergei Lavrov on samuti väited ümber lükanud. Ma arvan, et ükski mõistlik inimene ei näe (Putinil) mingeid haiguse või muude vaevuste tunnuseid, on Lavrov öelnud.

Kommentaarid
(Külastatud 2,046 korda, 1 külastust täna)