Ilmaprognoos: võtke veel viimast, sest Soomes keerab ilm taas külmaks

Soomes tasub veel võtta ilmast viimast käesoleval ja järgmisel nädalal, sest maipühade nädalal läheb ilm taas külmaks.

Prognoosi kohaselt annab kevad maipühade nädalal järgi. Värske kuuprognoosi järgi on maipühade nädal kogu riigis ilm tavapärasest külmem, samuti võib sel ajal sadada tavapärasest rohkem vihma, vahendab Iltalehti.

Nii et sel nädalavahetusel ja järgmisel nädalal tasub nautida päikesepaistelist ja kevadist ilma. Nädalavahetusel, 15. ja 16. aprillil on veel ees päikesepaisteline ilm ning päevane õhutemperatuur jääb laupäeval ja pühapäeval riigi lõuna- ja keskosas 5 ja 11, Lapimaal 0 ja 7 kraadi vahele.

Prognoosi kohaselt võib järgmise nädala alguses oodata kuni +20 kraadi sooja.

Foreca meteoroloogi Joanna Rinnee sõnul on nädala keskmised temperatuurid nii riigi lõunaosas kui Lapimaal tavapärasest 1–2 kraadi kõrgemad. Põhja-Lapimaal on keskmisest kuni 3 kraadi soojem.

Nädala jooksul sajab tavapärasest vähem vihma.

Maipühade nädalal ehk 24. aprillil algaval nädalal on pöördepunkt, mil Soomes muutub ilm järsult keskmisest külmemaks. Prognoosi kohaselt on nädala temperatuurid seetõttu kogu riigis tavapärasest madalamad.

Praegust olukorda arvestades paistab külm õhk levivat nii Soomes kui Fennoskandias ja Ida-Euroopas laiale maa-alale kuni Kreekani välja. Euroopa lääneosas on aga nädala keskmine temperatuur tavapärasest kõrgem, nendib Joanna Rinne Foreca blogis.

Maipühade nädalal on võimalikke sademeid raske prognoosida, sest igakuise prognoositava vihmakaardi signaale on sel nädalal vähe.

„See võib tähendada tavapärast sajuhulka selleks ajaks või seda, et 50 alamprognoosi, mis moodustavad kogu kuuprognoosi, on omavahel eriarvamusel, kuidas Euroopa sademed arenevad,” märgib Rinne.

Kuuprognoosi järgi jätkub tavapärasest külmem ilm ka maipühale järgnevatel nädalatel, kuid tasub tähele panna, et ka prognoositavus väheneb, mida aeg edasi.

Pikaajalise ilmastatistika järgi on aprilli-mai vahetusel Soomes keskmised kõrgeimad temperatuurid riigi lõunaosas 10–14 kraadi, riigi keskosas valdavalt 8–12 kraadi, põhjas laialdaselt 4–10 kraadi ja Põhja-Lapimaal 2–4 kraadi.

Kommentaarid
(Külastatud 13,681 korda, 1 külastust täna)