Soomlanna Wilma Murto tuli teivashüppes Euroopa meistriks

Soome sportlane Wilma Murto võitis Türgis Istanbulis toimunud kergejõustiku sise-EM-il teivashüppes kulla.

Esimesed kolm kõrgust ületas Murto esimesel katsel. Valitsev sisehalli meister Angelica Moser jäi kõrgusele 445 ja viimase EMi medalist Aikaterini Stefanidi oli tulemusega 460 neljas, vahendab MTV.

EM-pronksi võitis tšehhitar Amalie Svabikova, kes saavutas kõrguse 470. Murto ja sloveenlanna Tina Sutej jätkasid põnevat heitlust kuldmedali pärast. Murto langes hetkeks esikohalt, kui Sutej ületas 475 piiri teisel katsel.

Murto saavutas aga esikoha tagasi, kui ületas 475 oma kolmandal ja 480 esimesel katsel. Sutej tõstis lati kõrgemale 485 peale, kuid katsed ebaõnnestusid. Murto püüdis siiski võistlusrekordit ja Soome rekordit, tõstes lati kõrgusele 491, kuid ei õnnestunud. Võidu skoor oli lõpuks 480.

Möödunud aasta augustis võitis Murto Münchenis EM-i välivõistlusel kulla tulemusega 485. Murto tegi ka ajalugu, sest on esimene soomlanna, kes on võitnud sisevõistlustel EM-kulla ja esimene Soome kergejõustiklane, kes on võitnud EM-kulla nii sise- kui väliareenil. Soome eelmine sisehalli EM-võit oli 23 aastat tagasi.

Kommentaarid
(Külastatud 194 korda, 1 külastust täna)