Soomes süüdistatakse 91-aastast meest oma naise mõrvas – kohtuistung kuulutati kinniseks

Tänasel reedel, 24. märtsil on Ida-Uusimaa kohtus mõrvasüüdistusega 91-aastane mees. Teda kahtlustatakse oma 86-aastase naise tapmises.

Erakordne kahtlus mõrvas ilmnes veidi enne jõule, kui koduhooldustöötajad leidsid abikaasa surnuna paari ühisest kodust Hyvinkääl. Mees vahistati mõrvas kahtlustatuna 23. detsembril 2022. aastal, vahendab Iltalehti.

Nii kannatanu kui ka süüaluse eestkostja on taotlenud asja konfidentsiaalset käsitlemist. Lisaks sellele on eestkostja nõudnud kõigi dokumentide konfidentsiaalsust.

Kohus peab konfidentsiaalsusnõudeid põhjendatuks ja kohtuistung määratakse täielikult kinniseks. Samuti on dokumendid salastatud, viidates osapoolte privaatsusele. Protsessis puudutatakse tundlikku teavet, näiteks asjaomaste isikute tervisliku seisundi ja sotsiaalhoolekande kohta.

Süüdistatav 91-aastane mees ei viibi kohtusaalis. Teda esindab menetluses esindaja.

Kohus teeb oma otsuse hiljem. Otsus on samuti salastatud.

Politsei on avalikkusele juhtunut väga vähe kommenteerinud. Naine ja mees olid koduhoolduse kliendid.

Iltalehti andmetel on 91-aastane kahtlusalune kohapeal tuntud sporditegelane. Varem on ta töötanud Hyvinkää linnas ja temalt on tulnud idee eakatele inimestele mõeldud ürituseks, mida on Hyvinkääl korraldatud juba mitukümmend aastat. Abikaasa oli samuti mehe üritusega seotud.

Kommentaarid
(Külastatud 220 korda, 3 külastust täna)