Saksa pealinnas saavad naised nüüd avalikes ujulates olla palja ülakehaga

Täna neljapäeval, 9. märtsil teatasid Berliini võimud, et nüüd lubatakse naistel avalikes ujulates olla palja ülakehaga. See otsus tehti pärast seda, kui 2020. aastal juhtunud intsident esitati riikliku võrdse kohtlemise büroo (Ombudsstelle der Landesstelle für Gleichbehandlung) ombudsmanile.

Linna avalduse kohaselt olid avalike ujulate reeglid liiga ebamäärased, et keelata mis tahes soost palja ülakehaga ujujate puhul ujulate kasutamine. Samal ajal ei tohiks Berliini ujumisasutused edaspidi oma sisereegleid muuta ja peavad jätkama soolise võrdõiguslikkuse võimaldamist ujulates, vahendab themayor.eu.

See areng kordab sarnast probleemi Saksamaal Göttingenis 2022. aasta suvel. Seal lubasid kohalikud võimud pärast sarnast vahejuhtumit palja ülakehaga ujumist.

Berliini ametnikud on öelnud, et tulevikus rakendatakse kõiki suplusasutuste standardeid võrdselt kõigile külastajatele, võimaldades suuremat soolist võrdõiguslikkust. See tähendab lihtsalt, et ujumistrikoo eeskirjad on liberaalsemad ja neid käsitletakse kui mittespetsiifilist atribuuti.

Tegelikult muudaks see palja ülakehaga ujumise võimalikuks nii naistele kui ka kõigile, kellel on naise rinnad.

Oluline on see, et uus määrus ei nõua avalike ujulate külastajatelt mingit tüüpi ülakeha katteid, vaid võimaldaks kodanikel ise valida.

See otsus sündis pärast seda, kui riigi võrdse kohtlemise amet sai 2020. aastal kaebuse naiselt, kes ei tohtinud palja ülakehaga ujuda nagu tema meessoost kolleegid. Seda hoolimata tõsiasjast, et ujumisasutusel ei olnud suplusrõivaste kohta soopõhiseid eeskirju, ametlike allikate kohaselt kirjutati lihtsalt ette „kaubanduslikud ujumisriided”.

Pressiteates tsiteeriti ombudsmani büroo pressiesindajat, kes selgitas: „Suplusasutuste otsus loob võrdsed õigused kõigile berliinlastele, olenemata sellest, kas nad on mehed, naised või mittebinaarsed. Samuti annab see suplusasutuste töötajatele õiguskindluse. Nüüd on küsimus selles, et määrus ellu rakendataks ning väljatõstmisi ega ujulate kasutamise keeldu enam ei väljastataks.”

Kommentaarid
(Külastatud 1,030 korda, 1 külastust täna)