Kevadet saab Soomes veel oodata: järgmistel nädalatel lumesadu ja pakane

Euroopa keskmiste ilmaennustuste keskuse värske kuuprognoosi järgi edeneb märtsi teine ​​pool üsna muutliku ilmaga. Kuuprognoosi järgi tuleb järgmine nädal tavapärasest soojem, kuid kuu viimane nädal ja aprilli algus on külmemad.

Soome lõunaosas tõuseb õhutemperatuur algaval nädalal esmaspäevast plusspoolele, kuid põhja pool on samal ajal tavapärasest külmem. Soome põhjaosas võivad öökülmad selge taevaga ulatuda kuni -30 kraadini, vahendab Iltalehti.

Järgmisel nädalal valitseb madalrõhkkond ja mitmed sajualad liiguvad üle Soome.

Sadu tuleb esmaspäeval riigi lõuna- ja keskosas peamiselt vihmana, põhja pool lumena. Nädala edenedes liiguvad lumesajuhood üle riigi lõuna- ja keskosa. Lapimaal on valdavalt päikesepaisteline pakaseline ilm, märgib Foreca meteoroloog Joanna Rinne ilmablogis.

Järgneval nädalal soojem ilm lõuna pool taandub ja sadu lakkab. Aprilli alguses ilma prognoositavus väheneb, kuid pikem kuuprognoos annab signaale, et temperatuurid jäävad aastaaja kohta tavapärasest madalamaks.

Sademete osas on prognoosi raskem teha, kuid 10. aprilliga algaval nädalal kaldub prognoos tavapärasega võrreldes kuivema poole, nendib Rinne.

Kommentaarid
(Külastatud 1,460 korda, 1 külastust täna)