Inglismaal suri salapärasel kombel Ukraina pagulastüdruk, kes leiti teadvusetult mererannast

14-aastane Ukraina tüdruk suri pärast seda, kui ta leiti Devoni lõunaosa rannast teadvusetult.

Politsei kutsuti teadete peale, et teismeline, kes tuli koos emaga Ühendkuningriiki Venemaaga sõja eest põgenikuna, jäi laupäeva õhtul mereäärses Dawlishi linnas kadunuks, vahendab Daily Mail.

Politseihelikopteri ja rannavalve otsingutega leiti teismeline linna rannast ning ta toimetati lennukiga Royal Devoni ja Exeteri haiglasse, kus ta hiljem suri.

Ametlik isiku tuvastamine on toimunud ja lähedasi on teavitatud, teatas Devoni ja Cornwalli politsei.

Tema surma käsitletakse praegu kui seletamatut surma ning ametnikud paluvad endast teada anda kõigil, kellel on valvekaamera või uksekellakaamera salvestusi.

Traagiline juhtum on häirinud paljusid kohalikke elanikke, kes otsivad meeleheitlikult vastuseid.

Üks vabatahtlik kohaliku kaupluse töötaja ütles: „Ma olen täiesti kohkunud, minu arvates on see kohutav. Loodan, et seda ei põhjustanud keegi teine.”

„Ma arvan, et inimesed on sellest väga ärritunud. Olen siin töötanud üle 10 aasta. Sa saad siin kõigiga tuttavaks – ma tean 99 protsenti Dawlishi elanikest,” rääkis naine. „Saime sõbraks paljude Ukraina peredega – paljud neist, kellega me väga sõbralikult läbi saime, on tagasi läinud.”

„Üks tüdruk tuli alati riiuleid ümber korraldama. Ta oli tõesti armas ja kena. Saime hästi läbi. Sellest on nii kahju,” lisas ta

Rattapoe omanik Radyk Modrzynsk ütles: „Olen šokis, sest mu tütar on samuti 14-aastane. Kindlasti räägin temaga olukorrast, kui ta koolist koju jõuab. See paneb mind ka tema turvalisuse pärast muretsema.”

Kohaliku talupoe omanik väljendas muret tüdruku pere pärast ja kirjeldas, et oli uudist kuuldes „šokis”. Ta lisas: „Mul on ka teismelisi lapsi ja ma olen sellest lihtsalt šokis. Meie mure on vaese tüdruku pere pärast.”

Postkontori töötaja ütles: „Pärast kõike seda, mida need vaesed Ukraina perekonnad on kodus läbi elanud. Seda on tõesti kohutav kuulda.”

60-aastane pubi Brunswick Arms vanemköögiassistent Jim Kernaghan ütles: „Laupäeva õhtul tuli kopter randa. See tiirutas mõnda aega, nii et me eeldasime, et midagi on toimunud. Arvasin, et keegi võis purju jääda ja vette kukkuda. Midagi sellist pole Dawlishis kunagi juhtunud.”

38-aastane Brunswick Armsi peakokk Mark Barber ütles:„Tavaliselt on helikopteri väljumisel kadunud inimene, sest läheduses on vaimuhaigla – nii et patsient pole võib-olla õigel ajal tagasi jõudnud. Me ei arvanud, et keegi on surnud. Ma tahaksin lihtsalt natuke rohkem teavet, sest praegu pole midagi. Mul on oma lapsed, kelle pärast olen mures.”

„Me näeme sageli Ukraina peresid, kes tulevad pubissse sööma. See on tõesti kurb uudis,” lisas ta.

The Brunswick Arms’is olnud mees, kes sõitis sõja alguses kaubikuga välja Poola-Ukraina piirile, et toimetada ukrainlastele abi ütles, et tuli täna aasta tagasi tagasi ja väljendas kurbust selle üle, et tulid sellised uudised. Ta lisas: „Meie annetuste hulk oli üle mõistuse. Me kasutasime pubi ärasõidukohana. Seal oli toitu, riideid, tekke, käterätikuid. Toetuse summa oli tohutu.”

„See, mida ma seal nägin, murdis mu südame. Mäletan, et andsin lapsele, kes oli kõik kaotanud, kaisuloomad. See, mida ma seal nägin, murdis mu südame.”

„Selle noore tüdruku jaoks on ta Ukrainas palju näinud ja ta on tulnud siia parema elu nimel ja see on temaga juhtunud – see on südantlõhestav,” rääkis ta.

Dawlishi linnapea, volikogu liige Lisa Mayne ütles: „Meie mõtted ja sügav kaastunne on pere, sõprade ja laiemalt ukraina kogukonnaga Dawlishis praegusel südantlõhestaval ajal.”

Detektiivinspektor Becky Davies ütles: „Meile helistati laupäeva, 4. märtsi õhtul, teatades, et 14-aastane tüdruk on Dawlishi piirkonnas kadunud. Politseikopteri ja rannavalve toetusel viidi läbi lokaalsed otsingud ning Dawlishi rannast leiti teadvuseta inimene. Seejärel toimetati ta lennukiga Royal Devoni ja Exeteri haiglasse, kus ta hiljem kahjuks suri.”

DI Davies lisas: „Surnud tüdruk oli Ukraina kodanik, kes elas Dawlishi piirkonnas; on võetud ühendust Ukraina saatkonnaga ja siseministeerium on samuti sellest juhtumist teadlik. Seda surma käsitletakse praegu seletamatuna ja selle surmaga seotud asjaolusid uuritakse jätkuvalt. Me oleme sel traagilisel ajal teismelise tüdruku pere ja sõpradega.”

Kommentaarid
(Külastatud 740 korda, 1 külastust täna)