VIDEO: Vene suurtükiväelased kurdavad ülekohtu üle Ukrainas

Venemaalt Belgorodist mobiliseeritud suurtükiväelased kurdavad ülekohtu üle Ukrainas. Nad olid saadetud tavaliste jalaväelastena rindele.

Sõdurid edastasid sotsiaalmeedias järgmise appikarje president Vladimir Putini ja kaitseminister Sergei Šoigu poole:

„Oleme suurtükiväelased, kes mobiliseeriti teie ukaasi raames. Meid saadeti Donetski vabariiki. Esimene armeekorpus. Korpuse juhtkond meid kuulda ei võta. Meist tahetakse moodustada jalaväe üksus. Vastavalt ukaasile oleme mobiliseeritud kui suurtükiväelased, keda ei saa muul otstarbel kasutada. Oleme valmis täitma lahinguülesandeid suurtükiväediviisi koosseisus. Palume teil selle küsimusega tegeleda. Oleme valmis ette nähtud ülesandeid täitma. Austusega, mobiliseeritud suurtükiväelased.”

Lisaks märgitakse, et nad olevat juba liidetud jalaväelastega ja istuvad kaevikus 100 meetri kaugusel Ukraina positsioonidest.

Belgorodi võitlejate sugulased on juba pöördunud sõjaväeprokuratuuri ja Belgorodi administratsiooni poole. Vigu on tunnistatud, kuid nüüd ootavad nad kaitseministeeriumi korraldust suurtükiväkke üle viimiseks. Kaitseministeerium aga venitab. Ja Donetski ülemuste käsk võitlejatele on järgmine: „Kui teid tapetakse – saadetakse uued.”

Siin on video asja kohta:

Kommentaarid
(Külastatud 782 korda, 1 külastust täna)