Soome saatis Türki ja Süüriasse täiendavat abi

Nädalavahetusel ja eile esmaspäeval, 27. veebruaril saatis Soome maavärinast kannatanud Türgi piirkondadesse rohkem materiaalset abi. Osa abist saadetakse Türgist edasi Süüriasse. Vajadus materiaalse abi, so näiteks hädaabimajutuse ja kütte järele on piirkonnas endiselt suur.

Materiaalne abi hõlmasid muu hulgas telke, tekke, küttekehasid ja kuivtoitu, mida maavärina piirkonnas hädasti vaja läheb. Materiaalse abi osas on tehtud tihedat koostööd kaitseväe ja varustuskindluskeskusega.

Abivajadus on maavärina piirkonnas endiselt suur, kuna paljud inimesed on kodu kaotanud või ei saa uute maavärinate kartuses oma kodudesse tagasi pöörduda. Kokku on Türgis ja Süürias hukkunud üle 50 000 inimese. Hinnangud abivajajate arvu kohta on väga erinevad.

Soome andis pärast maavärinaid kiiresti maavärina piirkonda ekspertabi ja erakorralise majutuse. Piirkonnas peavad rasketes oludes ellu jääma miljonid inimesed, mistõttu on suur vajadus lisaabi järele, nagu hädaabimajutus, küte ja toit, mida nüüd Soomest kohale saadetakse, ütles siseminister Krista Mikkonen.

Soome on enne seda saatnud ekspert- ja materiaalset abi

Abi saadetakse Euroopa Liidu kodanikukaitse mehhanismi kaudu. Hädaabimehhanismi kaudu saab iga riik abi paluda, kui seisab silmitsi kriisiga, millega ta üksi toime ei tule. Materiaalse abi transpordi korraldamisega tegeleb kaitseväe logistikaosakond.

Vahetult pärast esimesi laastavaid maavärinaid on Soome pakkunud Türgile ekspertabi ja hädaabimajutuse võimalusi ligikaudu 3000 inimesele. Lisaks on välisministeerium vastanud Rahvusvahelise Punase Risti ja Punase Poolkuu Seltside Föderatsiooni (IFRC) humanitaarabi pöördumisele ning annetanud Türgile ja Süüriale miljon eurot. Välisministeerium toetab igal aastal ka Soome Punast Risti, et see oleks valmis kiiresti reageerima katastroofipiirkondadega seotud pöördumistele.

Kommentaarid
(Külastatud 103 korda, 1 külastust täna)