Soome passide ja ID-kaartide välimus muutub

Soome uuendatud passe ja isikutunnistusi hakatakse väljastama alates 13. märtsist 2023. Väiksemaid tehnilisi uuendusi tehakse ka elamisloakaardil ja elamiskaardil. Muudatused ei mõjuta juba väljastatud passide, isikutunnistuste ega elamisloa dokumentide kehtivust.

Konkursi tulemusena on Soome passide, isikutunnistuste ja elamisloakaartide tarnijaks valitud Thales DIS Finland Oy. Uus leping kehtib viis aastat. DB Schenker Oy alustab dokumentide laialisaatjana.

Lepinguga muutuvad loadokumentide omadused ja välimus. Passide ja isikutunnistuste teemaks valiti Soome rahvusmaastik, Saaristomeri. Loadokumentide väljanägemises on kõige nähtavamad muudatused passide minimalistlik kaanekujundus, ajutiste passide ja hädaabipasside kaante uus oranž värv, isikutunnistuste näopildi suurendamine ning masinlugemist hõlbustav 2D vöötkood loadokumentidel.

Siin on video uutest dokumentidest:

Kommentaarid
(Külastatud 1,071 korda, 1 külastust täna)