Saksa rindereporter pettunud Ukraina infojagamises – olukord palju hullem kui arvatud

Saksa rindereporter, väljaande Bild ajakirjanik Julian Röpcke, kes on Ukrainas kohapeal annab teada, et on pettunud Ukraina infojagamises. Ta peab Vene poole infot palju täpsemaks.

Ühtlasi annab Röpcke teada, et Ukraina olukord on palju hullem kui arvatud. Nii näiteks langes täna teisipäeval, 28. veebruaril Vene vägede kätte Bahmuti põhjaosas asuv Stupki rajoon.

Röpcke märgib, et Wagneri sõjalise grupeeringu teated olukorra kohta rindel on täpsemad kui Ukraina kindralstaabi ülevaade. Valeinfo levitamine Ukraina poolt on osa psühholoogilisest sõjast, aga see ei tööta, kui vastasel on korralik tehnika ja videokaamerad.

Ühtlasi märgib Röpcke, et Ukraina nn hakklihamasina strateegia toimiks ainult siis, kui kindralstaabi esitatud fantaasianumbrid oleksid õiged, mis tähendab, et iga kahe nädala tagant tapetaks 10 000 venelast. Kuid kuna tegelik number on 10 korda väiksem, on sellel seni vähe mõju.

Röpcke lisab, et tema hinnang on kooskõlas USA valitsuse hinnangutega, mille kohaselt suri kaheksa nädala jooksul ajavahemikus 15. detsember kuni 15. veebruar 4500 Wagneri sõdurit. Mõned väidavad, et surevad veel tuhanded ja tuhanded, nagu Ukraina kindralstaap väidab igal nädalal, et nad on Vene sõdurid, kuid see on kaheldav.

Röpcke sõnul on Prigožini väide, et kaotused on 20 „heal” ja 50 „halval” päeval väga realistlik. Kui lisada veel 20-40 Vene sõdurit, kes tapetakse päevas ja tulebki kokku 10 protsenti Ukraina poolt väidetust. Nii on ühtlasi arusaadav, miks Venemaa suudab hoida suuremat osa rindest ja liikuda edasi mitmes kohas.

Röpcke soovitab kõigil olukorda kainelt hinnata. Kui Venemaa kaotaks 500–1000 meest päevas, nagu väidab Ukraina kindralstaap, oleks see näha Venemaa sotsiaalmeedias, kuna vähemalt 100 naist kaebaksid TikToki kaudu ja nii edasi. Ka Vene rinne oleks siis juba ammu kokku varisenud.

Reaalsus on see, et Venemaa kaotab 50–90 võitlejat päevas, kõik kokku. See teeb ligi 2000 surmajuhtumit kuus.

Kommentaarid
(Külastatud 7,576 korda, 1 külastust täna)