Soome eramaja nelja inimese surmamüsteerium hakkab lahenema – mis seal siis juhtus?

Soome lõunaosas Kirkkonummi vallas Veikkolas hukkus detsembris eramajas neli inimest. Lääne-Uusimaa politsei andmetel on surma põhjuse väljaselgitamise protsess lõpusirgel.

Õnnetusjuhtumite uurimiskeskuse OTKES teatel põhjustas detsembris Kirkkonummis Veikkolas asuvas eramajas surma heitgaas. Surnuna leiti vanem abielupaar ja kaks 30ndates eluaastates inimest. Politsei hinnangul näib, et tegemist oli õnnetusega. Politsei ja OTKES on rekonstrueerimise abil sündmusi selgitanud.

OTKES avaldas pressiteate, mis kirjeldab sündmuste käiku, vahendab MTV.

Esmaspäeval saabus sündmuskohale abielupaari sugulane, kes leidis nad magamistoast. Varsti pärast seda leiti garaažist nooremad inimesed. Üks oli garaažis auto juhiistmel ja teine ​​garaaži põrandal, kirjeldab OTKES olukorda eramus.

OTKES-e pressiteates seisab, et 30-aastased olid käinud pühapäeval garaažis auto kõlareid paigaldamas ja hoidnud autot käimas, võimalik, et muusikaaparatuuri elektrivajaduse tõttu. Heitgaasis sisalduv vingugaas uimastas ja tappis inimesed algul garaažis ja hiljem elamises.

Kui politsei kohale jõudis, oli garaažis tunda heitgaaside lõhna, kuid auto ei töötanud enam ja selle aku oli tühi.

Keldrikorrusel asuv garaaž on täielikult betoonist. Garaaži pääseb ainult väljast. OTKES-e ja politsei asjatundjad panid prooviks garaaži suitsupadrunid. Nende abiga suudeti kindlaks teha, et suits jõudis ka elamisse. Ainsad nähtavad võimalused olid neli toruava.

Garaažiuksel olid tuulutusavad. Suitsupadrunite testiga selgus, et õhk voolas neist sissepoole, mistõttu liikusid heitgaasid ilmselt peamiselt elamise suunas.

OTKES-e väitel ei olnud korteris selliseid küttekoldeid, kust oleks võinud heitgaase garaaži ja korterisse jõuda.

Kriminaalkomissar Nina Kangas ütles politseijaoskonna avaldatud pressiteates, et surmajuhtumite uurimine on lõpusirgel. Oodatakse veel lõplikke arstliku ekspertiisi tulemusi. Esialgsed tulemused on juba saadud.

Meieni jõudnud esialgne informatsioon toetab juba varem jagatud järeldusi, et tegemist oli õnnetusega. Kuritegu me endiselt ei kahtlusta, kuigi seda kontrollime käimasoleva taktikalise uurimisega, märkis Kangas.

Kommentaarid
(Külastatud 9,826 korda, 1 külastust täna)