Politsei leidis Soome keskosast miljonite eurode väärtuses narkootikume ja relvi

Politsei on konfiskeerinud Kesk-Soomes seoses kahtlusaluse suure kuriteo episoodiga umbes 30 kilo amfetamiini, suures koguses dopinguaineid, mitu tulirelva, mitu autot, mootorratta ja 44 000 eurot sularaha.

Konfiskeerimised on seotud erakordselt mahukaks nimetatud ulatusliku narkootikumide salakaubaveo ja levitamise operatsiooniga, mida Sise-Soome politseijaoskond uuris aastatel 2021–2022, vahendab Iltalehti.

Politsei kahtlustab, et juhtumiga seoses on 2021. aasta sügisest 2022. aasta suveni Rootsi kaudu Soome toodud kokku 54 kilogrammi amfetamiini ja kaks kilogrammi kokaiini. Uimastite väärtus on politsei hinnangul kolme miljoni euro ringis.

Uurimise juht, kriminaalkomissar Ari Rutanen ütles politsei teates, et asjaga on seotud üle kümne 30-40-aastase kahtlusaluse, kellest seitse on vahistatud.

Politsei arusaama järgi on kahtlusalustel olnud teatud juhtimissuhted ja hierarhia selliselt, et kaks kahtlusalust on mänginud otsustajatena kõige aktiivsemat rolli. Lisaks on olnud täiturimeeskond, kes on osalenud näiteks ainete ja rahaliste vahendite üleandmisel ja hoidmisel, ütles uurimise juht Rutanen pressiteates.

Politsei andmetel oli uurimise käigus ära võetud dopinguainete kogus võrdne 860 kasutuskorraga. Konfiskeeritud relvade hulgas olid automaatrelvad Uzi ja Suomi.

Politsei teatel saadi kuriteos kahtlusalustele jälile politsei enda uurimistoimingute tulemusel.

Kommentaarid
(Külastatud 711 korda, 1 külastust täna)