Politsei ajab Soomes taga sellist meest – käimas on suur operatsioon

Soomes Pirkanmaal Juupajokis on käimas politseioperatsioon ja piiramise olukord. Sise-Soome politsei teatel üritavad võimud kinni võtta isikut, keda kahtlustatakse elu- ja tervisevastases kuriteos. Isik võib olla relvastatud.

Politsei info kohaselt on nad isiku sisse piiranud. Politsei sai teate kell 6.15 ja operatsioon on kestnud terve hommiku. Kohaliku pealtnägija sõnul on politsei tavapärasest tugevamini relvastatud. Kohapeal on ka Karhu eriüksus, mitu kiirabiautot ja piirivalve helikopter, vahendab Iltalehti.

Iltalehti poolt mitmest eri allikast hangitud info kohaselt on piiratav isik kriminaalse taustaga kohalik mees.

Mees korraldas 2017. aastal kuritegeliku röövi Pirkkalas ja Ylöjärvis. Tol korral tungis mees oma naise korterisse ja allutas naise vägivalla abil. Abikaasa poeg sekkus ning mees võttis välja püstoli ja tegi kaks lasku. Sündmused võtsid ulatuslikuma pöörde, kui mees sõitis kiirust ületades politsei eest ära. Tagaajamise käigus röövis ta politseiauto ja jätkas sellega põgenemist, kuni politsei tulistas auto rehvidesse ja peatas politseikoera abiga põgeniku.

Politsei info kohaselt sisse piiratud alal kõrvalisi isikuid pole ning olukord teistele ohtu ei kujuta. Kopsamo tee on mõlemast suunast sisse piiratud.

Samuti seisab politsei pressiteates, et Juupajoki kiriku hommikune jumalateenistus tuli politseioperatsiooni tõttu ära jätta. Kirik ei ole sündmustega seotud, vaid asub toimumiskoha lähedal.

Politsei on majas viibiva mehega loonud suuliselt kontakti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,316 korda, 1 külastust täna)