Meedia: Soome hübriidohtude kompetentsikeskuse juht pidi ametist loobuma seksuaalse ahistamise tõttu

Euroopa hübriidohtude vastu võitlemise kompetentsikeskuse (Hybridcoe) direktori kohalt 2019. aastal lahkunud Matti Saarelainen tegi seda seksuaalne ahistamise tõttu, teatas uudisteagentuur STT enda infole tuginedes.

Esialgu teatas kompetentsikeskus oma pressiteates, et Saarelainen läheb tööle kaitsepolitseisse, kust ta oli aastaid varem lahkunud.

Kompetentsikeskuse juhatuse esimees Jori Arvonen kinnitas STT-le ahistamisjuhtumeid ja ütles, et neid oli kaks.

Mul on nendest kannatanutest väga kahju. See oli nende jaoks väga raske kogemus. Tegemist on väga heade tippspetsialistidega, kes on pühendunud meie ühisele turvalisusele ja asjale, nii et see on tõesti kurb asi, kommenteeris Arvonen.

Saarelaineni tegevus on olnud avalikkuse tähelepanu all varemgi. 2022. aasta mais teatas Iltalehti, et ta organiseeris kaitsepolitseist (Supo) mööda minnes 1999. aastal Soome kodakondsuse Gennadi Timtšenko’le, kes on tuntud kui Venemaa presidendi Vladimir Putini oluline nõunik.

Kommentaarid
(Külastatud 203 korda, 1 külastust täna)