Kremli siseinfo: Putinil oli kõige nukram aastavahetus tema võimuloleku aja jooksul

Venemaa presidendil Vladimir Putinil oli kõige nukram aastavahetus kogu tema võimuloleku aja jooksul, edastab Kremli siseinfot General SVR.

Siin on kirjeldus toimunust:

Venemaa president Vladimir Putin tähistas uut aastat Moskvast kaugel, Uurali mägede taga asuvas punkris. Tuletage meelde, et suhteliselt hiljuti plaanis president tähistada uut aastat oma Sotši residentsis. Löök Krimmi sillale pani aga Putini mõtlema ning löök Rjazani ja Saraatovi oblasti sõjaväelennuväljadele oli mõjuv põhjus viia uusaasta tähistamine „turvalises” kauguseses asuvasse punkrisse.

Putin tähistas uut aastat oma pere ja mõne lähedase sõbra seltsis. Kutsutute hulgas olid Juri Kovaltšuk ja Nikolai Patrušev. Patrušev on ainus praeguse režiimi esindaja, kes kutsuti presidendi uusaastalauda. Hoolimata Alina Kabajeva ja teenijate püüdest luua pidulik õhkkond, sujus kõik üsna tavapäraselt, võib öelda, et igavalt.

Ei aidanud ei puna-valgeks ehitud jõulupuu, rohkete vanikute ja ehetega, ega paljude hõrgutiste ja alkohoolsete jookidega pidulaud ega isegi Kabajeva osalusel valmistatud tort. Putin näis väsinud, maiustas eranditult tema jaoks valmistatud dieetkartulipudruga ning „pidupäeva” toostid ja vestlused puudutasid peamiselt sõda. Kohalviibijad püüdsid asjatult presidenti rõõmustada peatse võidu soovide ja lubadustega kõigi plaanide elluviimiseks.

Putin veidi rõõmustas südaööks Moskva aja järgi ja tegi „peamise” toosti 2023. aasta vastuvõtmiseks, kuid 1. jaanuaril kell üks hommikul tundis ta end halvasti ja lahkus, kutsudes külalisi ilma temata tähistamist jätkama. Kella kaheks öösel kutsuti presidendi juurde valvearstid, kes viibisid presidendi juures paarkümmend minutit.

Pärast Putini lahkumist olid külalised täielikus masenduses, kuid räägitakse, et Venemaa presidendi elukaaslane Alina Kabajeva muutus elavaks ja rõõmsaks, püüdis kohalviibijaid isegi paar tundi lõbustada, pärast mida kõik läksid oma tubadesse. See oli presidendi ja külaliste jaoks kõige nukram ja süngem uue aasta vastuvõtmine Putini võimuloleku ajal.

Kommentaarid
(Külastatud 1,114 korda, 1 külastust täna)