Venemaa alustas massiivset tuumarelvade paigutamist läänepiirile

Venemaal jätkus täna reedel, 16. detsembril juba kolmandat päeva tuumamõõgaga vehkimine, kui Kreml paigutas oma läänepiirile suures koguses kaugmaarakette.

Venemaal avalikustatud kaadrid näitasid strateegilise raketi Jars – mida saab varustada tuumalõhkepeaga ja mis on suunatud Euroopasse ja USA mandriosasse – uut asukohta Tveri oblastis Moskvast põhja pool, vahendab Daily Mail.

See toimus päev pärast seda, kui ilmusid klipid järjekordsest Jarsi raketist, mis paigaldati maa sisse Kozelski baasis, mis asub Moskvast 250 kilomeetrit lõuna pool.

Kolmapäeval oli videos näha, kuidas samasse baasi saabus veel üks rakett, samal ajal kui üks Vene erukindral ütles, et Venemaa peaks eelistama Londoni ründamist Washingtoni DC-le.

Strateegilise raketi Jars viimane paigutamine Tveri piirkonda, mis asub NATO piiridele lähemal kui Kozelski baas, toimus ajal, mil Vladimir Putin on alates veebruaris Ukrainale sõja kuulutamisest ähvardanud tuumarelvaga Läänt kui peamist sihtmärki.

Ähvardusi vähendati, kui Peking andis korralduse lõpetada, kuid need ähvardused on hakanud vaikselt taastuma enne laupäeval toimuvat Venemaa iga-aastast strateegiliste raketivägede päeva.

Venemaa strateegiliste raketivägede ülem kindralpolkovnik Sergei Karakajev ütles telekanalile Zvezda TV: „Tveri oblastis asuv raketipolk on asunud lahinguülesannetele koos liikuva Jarsi süsteemiga.”

See raketipaigutus, mida tähistas sõjaline tseremoonia Bologovski strateegiliste raketijõudude kompleksis, toimus siis, kui Putini strateegilised jõud lasid Ukraina suunas välja kümneid võimsaid rakette.

Viimati näitas Venemaa oma Jarsi rakette oktoobris, kui Putin jälgis iga-aastaseid Gromi tuumaõppusi.

Nendel õppustel osalesid nii allveelaevad, tuumapommitajad kui ka Venemaa tuumaraketiväed – neid valvas Putin oma tuumajuhtimiskeskuses.

Venemaa riigikaitse ajakirja peatoimetaja kolonel Igor Korotšenko ütles pärast seda, et õppus oli Ühendkuningriigi ja USA hävitamise peaproov.

Venemaa riigimeedia avaldas neljapäeval kaadrid Jarsi raketi laadimisest Kozelski baasis maa sisse.

Venemaa parlamendi liige ja erukindral Andrei Guruljov ütles neljapäeval, et lääs suhtub soosivalt sellesse, kui Ukraina ründab Venemaad. „Miks meil on siis piinlik öelda, et peaksime ründama Londonit?” küsis ta.

„Ma ei ütle, et me peaksime kõik hävitama. Peaksime hävitama kriitilised rajatised – juhtimiskeskused, sõjaväebaasid ja lennuväljad. Olen ​​kindel, et meil on peastaabis kataloog ja seda uuendatakse kogu aeg… Kas see on tuumarelv… [või mitte]? Kui see ei ole tuumarelv, siis peab arvutama, kui palju raketikandjaid, laevu, õhusõidukeid, satelliite ja pikamaa [droone] on vaja. Ja rünnak Londonile, nii kummaliselt kui see ka ei kõla, oleks [tõelistele otsustajatele – Washingtonis] esimene ja viimane hoiatus.”

Rakett Jars on Topol-M raketisüsteemi modifikatsioon ja seda kasutati esmakordselt 2009. aastal. Oktoobris toimunud õppusel harjutas Venemaa väidetavalt reageerimist Lääne tuumarünnakule.

See pole aga Venemaa moodsaim tuumarakett – kõige uuem on Sarmat 2, mille katsestarti Putin aprillis juhtis. Moskva väidab, et rakett suudab kanda kuni 15 tuumalõhkepead, mis on paigaldatud uutele hüperhelikiirusega kanderakettidele Avangard, mis kannavad need sihtmärkideni.

Putini sõnul on need relvad nii kiired ja suure manööverdusvõimega, et neid ei suuda peatada ükski praegune raketitõrje. Putin on seda fakti regulaarselt kasutanud teiste riikide ähvardamiseks, kuna sõda Ukrainas läheb Kremli jaoks jätkuvalt halvasti.

Kommentaarid
(Külastatud 40,401 korda, 5 külastust täna)