Vene siseinfo: uus rünnak Ukrainale võib toimuda hoopis Moldova poolt

Venemaa uus rünnakukatse Ukrainas võib alata mitte Valgevenest, vaid Transnistriast, edastavad Vene allikad. Ametlikult seda ei kinnitata.

Märgitakse, et Venemaa võib kasutada Transnistriat hüppelauana Odessa võimalikuks „vabastamiseks”. Just Transnistria territooriumilt saab saata uue vägede grupeeringu, mille eesmärgiks võib olla sõjategevuse algus Odessa ja kogu Ukraina Odessa oblasti hõivamiseks.

Venemaa väejuhatus on kommenteerinud selliseid plaane vaid korra – kui Kesksõjaväeringkonna ülema asetäitja, kindral Rustam Minnekajev ütles, et just Odessasse jõudmine peaks olema Ukrainas toimuva sõjategevuse teise etapi tulemus. Kuid sellest ajast alates on Venemaa kaotanud kontrolli Hersoni ja mitmete Donbassi asulate üle, nii et võib-olla pole Odessa „vabastamine” praegu prioriteet.

Transnistrias kommenteeritakse selliseid plaane ettevaatlikult. Tunnustamata Transnistria Moldaavia Vabariigi juht Vadim Krasnoselski ütles, et territoorium on muutunud Ukraina praeguse olukorra pantvangiks, vahendab Vene infokanal RIA Novosti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,063 korda, 1 külastust täna)