Värske uuring: enamus venelastest pooldab rahu sõlmimist Ukrainaga

55 protsenti ehk üle poole venelastest toetab rahuläbirääkimisi Ukrainaga. Vaid 25 protsenti venelastest toetab sõja jätkamist.

Asjast teatas Vene sõltumatu meediakanal Meduza, mis väidab, et sai kätte Kremli tellitud salajase arvamusküsitluse tulemused.

Numbrite põhjal on toetus sõjale Venemaal tegelikult kokku kukkunud, sest Meduza andmetel toetas veel juulis rahu vaid 32 protsenti samale uuringule vastanutest. Toona toetas sõja jätkamist 57 protsenti vastanutest. President Vladimir Putin on pärast juulit teatanud muu hulgas osalisest mobilisatsioonist, mis väidetavalt lõppes kuu aega tagasi.

Meduza avaldatud numbrid on kooskõlas sõltumatu Levada uurimiskeskuse numbritega. Levada teatas oktoobris, et 57 protsenti küsitlusele vastanud venelastest toetas rahuläbirääkimisi ja 27 protsenti sõja jätkamist.

Kommentaarid
(Külastatud 277 korda, 1 külastust täna)