Uus info Tallinki laeval toimunu kohta: lisaks oli urineeritud sauna kerisele

Soome iseseisvuspäeva nädalavahetusel Tallinki laeval Baltic Princess sviidi rõdult mööbli väljaloopimisele lisaks sai reisijate seltskond hakkama ka muude vägitegudega nagu sauna kerisele urineerimine laeva spaas.

Tallink Silja esindaja kinnitas väljaandele Iltalehti, et tõepoolest tuli seltskond laeva spaast välja visata sobimatu käitumise tõttu.

Grupp mehi oli üürinud enda tarbeks ühe laeva spaa saunadest ja muuhulgas ka saunakerisele urineerinud. Selle tõttu tuli saun sulgeda.

Grupp visati laevapolitsei abiga spaast välja. Ka muidu oli käitumine halb, ütles laupäeva hommikul samal ajal spaas käinud Iltalehti lugeja.

Iltalehti teatas juba laupäeval, kuidas Soomes Pirkanmaal tegutseva ehitusfirma tegevjuht viskas oma sviidi mööbli rõdult merre. Mehe tegudest on olemas video, mis on internetis laialt levinud. Videol on näha, kuidas tegevjuht naeratades üle sviidi rõdu piirde merre mööblit viskab, samal ajal kui sõbrad naerdes tema kõrval tegevust filmivad.

Laevafirma esindaja ütles, et reedest laupäevani kestnud 22-tunnise kruiisi ajal olid kõnealust seltskonda mitu korda küsitlenud laeva turvatöötajad. Nad olid kogu kruiisi jooksul laevas segadust tekitanud, ütles laevafirma esindaja.

Laevafirma esindaja väitel aga korrarikkujaid kinni ei võetud ega pandud laeva kartserisse, sest selle jaoks peab olema tegemist n väga tõsise tegevusega ning eeldab, et vahistatute käitumine oleks agressiivne ja ähvardav.

Tallink Silja kaalub praegu kriminaalasja algatamist laeval Baltic Princess möllu teinud grupi vastu.

Kriminaalasjade algatamine on alati tõsine asi. Peab mõtlema, kas see on seda väärt ja mis sellest edasi saab või ei järgne midagi. Muidugi võib aru saada, et paljud on seda meelt, et kriminaalkaebus tuleks esitada, aga see nõuab ka laevafirmalt palju ressurssi ja vaeva, rääkis laevafirma esindaja.

Kajuti mööbli merre loopimine on tekitanud soomlastes palju viha ning paljud on nõudnud karistust keskkonnakuriteo eest.

Åbo Akademi rahvusvahelise õiguse ja riigiõiguse professor Elina Pirjatanniemi ütles varem Iltalehtile, et mööbli viskamine Läänemerre võib tähendada keskkonnakuriteo koosseisu. Juhtumit üldisel tasandil kommenteerinud Pirjatanniemi sõnul võib mööbli ja muu vallasasja merre viskamist tõlgendada risustamisena, mille eest on nii kriminaalseaduses, kriminaaltrahviseaduses kui ka jäätmeseaduses ette nähtud erineva raskusastmega karistused.

Ehitusfirma tegevjuht ja temaga koos olnud seltskond on nende tekitatud kahju juba pidanud hüvitama. Laevas olnud meestelt nõuti hüvitist ja neile on saadetud ka lisaarve.

Hüvitise pool on veel täpsustamisel, aga jutt on vähemalt tuhandest eurost, ilmselt ka suuremast summast.

Merre sattunud mööbel on kõik tulekindel ja seetõttu on selle maksumus tavapärasest kallim.

Tallink Silja kehtestab grupile ka laevale teatava laevasõidukeelu. Selle keeluga juba tegeletakse.

Kommentaarid
(Külastatud 981 korda, 4 külastust täna)