Uus häda: Ukrainas luusivad ringi rindelt deserteerunud Vene sõjaväelased ja tapavad inimesi

Ukrainas kasvab rindelt massiliselt põgenema hakanud relvastatud desertööride tõttu kuritegude arv.

Eile teisipäeval oli Ukraina idaosas Makejevkas kole mõrv. Kurjategijad tapsid kaheksaliikmelise pere. Hukkunutest noorim on aastane laps. Ülejäänud lapsed olid seitsme- ja üheksa-aastased. Tapeti lihtsalt asjade pärast, edastab sotsiaalmeedia kanal Betmen DNR.

Võimud on juba teatanud, et kurjategijad on kinni peetud. Kuid pole garantiid, et see homme enam ei kordu, nagu ka julgeolekugarantiid Donbassi tavakodanikele.

Rindelt relvadega põgenenud desertöörid ja endised vangid, kelle arv on juba ületanud paarikümne tuhande piiri, on võimelised Ukraina idaosa Donbassi mõrvadesse uputama.

Elanikud enam ei looda, et piirkonna Vene-poolne juht Deniss Pušilin suudab midagi ette võtta ja oma kodanikke kaitsta. Võimud ei ole tõe rääkimisest sugugi huvitatud, mistõttu selliseid kuritegusid „retušeeritakse” hoolikalt ning tegelikke toimepanijaid ei nimetata. Rahval jääb üle vaid kaitsta oma perekondi ja kodu, relv käes.

Kommentaarid
(Külastatud 2,047 korda, 1 külastust täna)