USA luure: Putin kavandab oligarhide vara riigistamist

USA luure andmetele tugineva mõttekoja ISW info kohaselt plaanib Putin ja tema lähiring sekkuda oligarhide varandusse.

Venemaa rünnaku edenemine Ukraina linna Bahmuti suunas on ilmselt aeglustunud, hindab mõttekoda Institute for the Study of War (ISW). Mõttekoja hinnangul ei pruugi Vene väed oma halvasti kulgenud pealetungioperatsioone Bahmuti piirkonnas jätkata.

Samuti plaanib ISW hinnangul Venemaa president Vladimir Putin ja tema lähikond kujundada õhkkonda selliseks, et Vene oligarhide vara võidakse natsionaliseerida. Putini siseringi kuuluv Vene palgasõdurite rühmituse Wagner juht Jevgeni Prigožin oli eile öelnud, et Venemaa peaks konfiskeerima vara eliidilt, kes riigi sõjalisi operatsioone ei toeta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,081 korda, 1 külastust täna)