Putin ütles, et tunneb end Saksamaa ja Prantsusmaa poolt petetuna

Venemaa president Vladimir Putin ütles täna reedel, 9. detsembril Kõrgõztanis toimunud pressikonverentsil, et tunneb end Saksamaa ja Prantsusmaa poolt petetuna.

Putin ütles, et on pettunud Saksamaa endise kantsleri Angela Merkeli kommentaarides Ukrainas varem sõlmitud relvarahu lepingute kohta. Merkel ütles kolmapäeval, 7. detsembril Saksa ajalehe Die Zeit poolt avaldatud intervjuus, et Ukraina ja Venemaa toetatud separatistide vaheliste Minski kokkulepete eesmärk oli „anda Ukrainale aega” oma kaitsevõime parandamiseks. Tänu sellele on Ukraina praegu palju tugevam kui 2014. aastal.

Putin kommenteeris seda teemat täna reedel Kõrgõzstani pealinnas Biškekis toimunud pressikonverentsil, vahendab Reuters.

Saksamaa ja Prantsusmaa olid Valgevene pealinnas Minskis Minski lepete nime all tuntud vaherahu lepingute üle läbirääkimisi pidanud aastatel 2014 ja 2015. Putini sõnul peab Venemaa tulevikus Ukraina osas uue kokkuleppe sõlmima. Küll aga tunneb ta, et Saksamaa ja Prantsusmaa on Venemaad petnud, sest veavad nüüd relvi Ukrainasse.

Kommentaarid
(Külastatud 734 korda, 1 külastust täna)