Macron: Lääs peab arutama, kuidas anda Venemaale julgeolekugarantiisid

Lääs peaks kaaluma, kuidas rahuldada Venemaa vajadust julgeolekutagatiste järele, kui president Vladimir Putin nõustub läbirääkimistega Ukraina sõja lõpetamise üle, ütles Prantsusmaa president Emmanuel Macron laupäeval eetris olnud sõnavõtus.

Macron ütles eelmisel nädalal toimunud Ameerika Ühendriikide riigivisiidi ajal salvestatud intervjuus Prantsuse telejaamale TF1, et Euroopa peab ette valmistama oma tulevase julgeolekuarhitektuuri, vahendab Reuters.

„Üks olulisi punkte, millega peame tegelema – nagu president Putin on alati öelnud –, on tema hirm, et NATO tuleb otse tema uste ette, ja paigutab sinna relvasid, mis võivad Venemaad ohustada,” ütles Macron.

„See teema saab olema osa rahuteemadest. Seega peame kaaluma, mida oleme valmis tegema, et kaitsta oma liitlasi ja liikmesriike ning kuidas anda Venemaale garantiisid päeval, mil ta naaseb läbirääkimiste laua taha,” ütles Macron.

Eelmisel nädalal ütles Saksamaa kantsler Olaf Scholz, et pärast Vene-Ukraina sõja lõppu peaks Euroopa lahendama ühised julgeolekumured kahasse Venemaaga, kui Putin lubab lõpetada Venemaa agressiooni oma naabrite vastu.

Kommentaarid
(Külastatud 343 korda, 1 külastust täna)