Kremli kriitik mõisteti sõjavastaste kommentaaride pärast 8,5 aastaks vangi

Vene opositsioonitegelane Ilja Jašin ütles reedel, et talle Moskva kohtus 8,5 aasta pikkuse vanglakaristuse määranud otsuse autorid on Putini väljavaadete suhtes optimistlikud, vahendas Jašini ametlik Telegrami konto.

„Otsuse autorid on Putini väljavaadete suhtes optimistlikud. Minu arvates on nad liiga optimistlikud,” ütles Jašin.

„Selle hüsteerilise otsusega tahab valitsus meid kõiki hirmutada, kuid tegelikult näitab see vaid oma nõrkust,” edastas Jašin. „Tugevad juhid on rahulikud ja enesekindlad ning ainult nõrgad inimesed püüavad kõik vaigistada, kõik eriarvamused välja juurida. Nii et täna jääb mul üle vaid korrata seda, mida minu vahistamise päeval öeldi: ma ei karda ja teie ei tohiks seda samuti teha,” lisati postituses.

Reaktsioon tuli pärast seda, kui Moskva kohus kuulutas välja karistuse, olles tunnistanud Jašini süüdi Vene armee kohta käiva „valeinformatsiooni” levitamises, vahendas Vene riigimeedia RIA Novosti.

„Kuid meil pole ka põhjust kurvastada, sest oleme selle kohtuprotsessi võitnud, sõbrad,” jätkas Jašin. „Rääkisime tõtt sõjakuritegudest ja kutsusime üles lõpetama verevalamine.”

Vene uurijad ütlesid, et tema avaldused Butša veresauna asjaolude kohta on kriminaalkuritegu hiljuti kehtestatud seaduste kohaselt, mis peavad Vene relvajõudude diskrediteerimist ebaseaduslikuks.

Jašin on teise Venemaa opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi lähedane liitlane, ta tõusis esile 2011.–2012. aasta protestide ajal, mida ta aitas korraldada Putini kolmandaks ametiajaks tagasivalimise ja ebaausate valimiste vastu. Jašin jäi aastateks ägedaks Putini kriitikuks, olles väikeses Moskva omavalitsuses tegev juhi asetäitja, enne kui tal keelati töö riigiametis.

Kommentaarid
(Külastatud 201 korda, 1 külastust täna)