Karm paljastus: Eesti riigile kuuluv Tallinna sadam on teinud aastaid soodustusi laevafirmale Tallink

Tallinna Sadama endiste juhtide üle peetud altkäemaksuprotsessis on selgunud, kuidas Tallinna Sadam tegi Tallinkile reisijatasudelt allahindlusi kokku kuni kümnete miljonite eurode ulatuses, samal ajal kui Soome laevafirmad Eckerö Line ja Viking Line pidid täishinda maksma.

Tallinna Sadam tegi Tallinkile allahindlusi aastatel 2009–2015, mil sadam kuulus Eesti riigile. 2018. aastal noteeriti Tallinna Sadam Tallinna börsil, kuid riik on endiselt enamusaktsionär, vahendab Iltalehti.

Tallinna Sadamal pole enam salalepinguid ühegi laevafirmaga, kinnitab Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsioonijuht Sirle Arro.

Kuni 2015. aastani Tallinna Sadama juhatuse esimehena töötanud Ain Kaljuranna üle on altkäemaksuprotsess kestnud juba aastaid. Samal protsessil süüdistati ka sadama juhatuse liiget Allan Kiili, kes aga suri 2021. aastal.

Kohtuprotsess on veninud ja muutunud farsiks ning selle käigus on Kaljurand leidnud juba uue töökoha spordikeskuse direktorina. Tõeline murranguline uudis saabus paar nädalat tagasi: Tallinna Sadam oli sõlminud salajase lepingu laevafirmaga Tallinki, mille puhul koheldi laevafirmasid ebavõrdselt ja mis andis Tallinkile rahalise eelise kuni kümnete miljonite eurode ulatuses.

Kümnetele miljonitele eurodele ulatuva hinnangu on esitanud Eesti majandusleht Äripäev.

Leping sõlmiti sadama ja Tallinki vahel 2009. aastal, kui Eesti oli vajumas sügavasse majanduskriisi ning keegi ei teadnud veel, kui rängalt majanduslangus Eestit ja selle ettevõtteid tabab.

Tallinna Sadam tegi Tallinkile olulisi ja pikaajalisi reisijatasude allahindlusi.

Reisijatasu on tasu, mida laevafirma maksab iga sadamat kasutava reisija eest nii sadamasse sisenemisel kui ka sealt lahkumisel. Näiteks Helsingi sadama reisijatasu on praegu 2,09 eurot reisija kohta ja 25 protsenti vähem, kui reisija sadamaterminali ei kasuta. Tallinnas on reisijatasu veidi madalam kui Helsingis.

Kuigi tasu on suhteliselt väike, muutuvad laevafirmade kulud suureks, kui reisijate arv kasvab miljoniteni.

Käesoleva aasta üheksa kuuga oli Tallinkil 4,2 miljonit reisijat, kuigi reisijate arv pole veel jõudnud koroonakriisi eelsele tasemele.

Soome laevafirmad Viking Line ja Eckerö Line aga maksid Tallinna Sadamale tasusid kohusetundlikult ja täpselt nii palju, kui sadam oma hinnakirjas esitas.

Tallink on Tallinna börsil noteeritud juba 2005. aastal. Tallink on börsiettevõttena kohustatud teavitama kõigist oma tegevust puudutavatest olulistest sündmustest ja muuhulgas ka lepingutest, kuid ta ei teatanud börsile Tallinna sadamaga sõlmitud salakokkulepet.

Tallink on Helsingi-Tallinna liini turuliider.

Kommentaarid
(Külastatud 2,425 korda, 1 külastust täna)