Itaalia kaitseminister: Venemaa on ületanud piiri, kust tagasiteed ei ole – võib kasutada tuumarelva

Venemaa on ületanud piiri, kust tagasiteed ei ole. Kui Venemaa tunneb end sellises olukorras ohustatuna, võib kasutada tuumarelva, ütles Itaalia kaitseminister Guido Crosetto väljaandele Messagero.

Crosetto ütles, et Ukraina on juba miteid kuid palunud toetust õhurünnakute eest tsiviilobjektide vastu: haiglad, koolid, elektrijaamad.

Kui võimalik, aitame neil kindlasti end kaitsta: Venemaa on ületanud piiri, mida ta poleks tohtinud ületada, märkis Crosetto.

Tarne peab aga ministri sõnul sobima võimalusega omada neid relvi ja anda need heas töökorras Kiievile. Selliseid relvi ei saa osta supermarketist nagu purki Nutellaga, need on keerulised süsteemid, millel on pikk tootmisperiood. Ei saa öelda: „Okei, homme lähen ja ostan sada raketti. Neid pole siin. Nii et kui me anname Ukrainale õhutõrjesüsteemid, peame need oma varudest võtma ja tegema seda ilma ennast ohustamata ja tagama kvaliteedi.”

Ukraina rindelt saabuvad vastuolulised signaalid. Putin räägib rahust ülepäeviti ja jätkab samal ajal pommitamist. „Loodan, et see lõpeb nii kiiresti kui võimalik. Peame looma dialoogi ja võtma iga võimalust tõsiselt. Peame kõigi osapooltega rääkima. Ja ma arvan, et Meloni ja Itaalia roll ei pruugi olla marginaalne: Giorgia on vaid kahe kuu jooksul peetud rahvusvahelistel kohtumistel suutnud saavutada usaldusväärsuse, fookuse ja lugupidamise,” ütles Crosetto.

Minister ütles, et tuleb ära kasutada kõik võimalused, et saavutada dialoog rahu nimel. Venemaa välisminister Lavrov on aga hakanud rääkima tuumaohust. „Venemaa näeb ette võimalust kasutada taktikalist tuumarelva. Meie jaoks on see mõeldamatu, kuid Moskva jaoks mõeldav. Kui te läbite punkti, kust pole enam tagasiteed, kui nad riskivad lüüasaamisega, siis on. Ühesõnaga, oht on potentsiaalselt olemas, kuigi väga ebatõenäoline,” märkis Crosetto.

Kommentaarid
(Külastatud 1,119 korda, 1 külastust täna)