Imelugu: vene ja ukraina tüdrukud Portugalis sõbralikult ühes võistkonnas

Kui muidu on venelased ja ukrainlased teineteisel kõride kallal, siis Portugalis on vastupidi: nad on head sõbrad ja ühes võistkonnas.

Daniela Kostenko ja Anna Tura on mõlemad üheteistkümneaastased. Anna on venelanna ja Daniela ukrainlanna. Nende rahvus ei takistanud neil aga võistkonnakaaslasteks ja eelkõige sõpradeks saamast. Üheskoos kasvatavad nad teadlikkust oma kahe riigi liidu tähtsusest nende arengule nii sportlikul kui ka sotsiaalsel tasandil, vahendab Portugal Resident.

Daniela ja Anna otsustasid näidata, et väärtushinnangud, mis neid liikuma panevad, on kõrgemad kõigist nende kahe riigi erinevustest, mis tõid kaasa ootamatu relvakonflikti, mis tulenes Venemaa sissetungist Ukrainasse.

Nad alustasid oma teekonda sulgpalliturniiril Caldas da Rainha linnas, kus nad saavutasid koos teise koha. Just siis otsustasid Daniela ja Anna omal algatusel tõusta poodiumile, kandes uhkelt oma riigi särke.

Edaspidi otsustasid nad särke kasutada igal võistlusel, kus nad mängivad, näidates sellega ühtsust. Nii tõstavad nad esile „kõige olulisema, mis eksisteerida saab, austuse ja vendluse” ning selle, et „sõpruses pole erinevusi”.

Portugali Lagoa omavalitsus aga tunneb rõõmu sellise inimlikkuse õppetunni ja kahe väikese lapse õilsa suhtumise üle. „On äärmiselt oluline mõista, et erinevus ei saa olla jagamise kriteeriumiks. Pigem peaks väärtustama kogukonda tervikuna. Meil kõigil on oma lugu ja nende lugude jagamine võib meid ainult rikastada,” ütles Lagoa linnapea Luís Encarnação. „Nende laste kiiduväärt vennalik suhtumine näitab, et spordil on ühiskondlikus elus oluline roll, sõltumata religioonist, veendumustest või usutunnistusest,” lisas ta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,142 korda, 1 külastust täna)