VIDEO: Tesla väljus kontrolli alt ja sõitis kaks inimest surnuks

Sotsiaalmeedias lööb laineid video sellest, kuidas elektriauto Tesla väljus järsku kontrolli alt ja sõitis kaks inimest surnuks.

Juhtum oli Hiinas 5. novembril, kui auto omanik üritas autot Tesla Model Y parkida, aga selle asemel lisas auto kiirust ja kihutas täiskiirusel läbi linnatänavate. Kaks inimest said surma ja kolm vigastada, enne kui auto sõitis vastu maja seina, vahendab Daily Mail.

Autojuhi lähedased rääkisid, et 55-aastane mees oli üritanud vajutada pidurit, aga see ei töötanud.

Tesla teatas, et uurib juhtunut, kuid hoiatas „kuulujuttude” eest, märkides, et nende andmed näitasid, et auto piduripedaali ei vajutatud kordagi, kui see linnas kihutas. Tesla teatas Reutersile tehtud avalduses, et teeb koostööd kohalike võimudega, et selgitada välja õnnetuseni viinud „tõe”.

See on viimane juhtum terves reas, kus elektriautode tootja poolt pakutavaid automaatseid funktsioone peetakse õnnetuste puhul potentsiaalseteks süüdlasteks.

Videos on näha, kuidas autot üritatakse parkida tee äärde, kui see järsku kiirust lisab ja minema kihutab. Auto oleks kohe algul otsa sõitnud ühe rolleriga sõitnud inimesele. Kihutav auto sõitis otsa kahele ratturile ja rollerijuhile. Lõpus sõitis auto otsa ühele veokile ja siis vastu majaseina, kus auto lõpuks peatus.

Juhtum oli 5. novembril Hiinas Chaozhou linnas, mis asub riigi lõunaosas vastu Hongkongi. Uudisteagentuuri Jimu News teatel said surma üks mootorrattur ja koolitüdruk.

Siin on video asja kohta:

Kommentaarid
(Külastatud 944 korda, 1 külastust täna)