VIDEO: rahvas juubeldab vabastatud Ukraina linnas

Sotsiaalmeediasse on pandud video selle kohta, kuidas rahvas juubeldab okupantidest vabastatud Hersoni linnas.

Eile reedel, 11. novembril lahkusid Vene väed Ukraina lõunaosas asuvast Hersonist. Tegemist oli ainsa Ukraina oblastikeskusega, mis oli alates rünnaku algusest olnud Vene võimude kontrolli all.

Hersoni teemal võttis oma eilses pöördumises sõna ka president Volodõmõr Zelenski. „Täna on ajalooline päev,” ütles Zelenski, „me tulime Hersoni tagasi. Praeguse seisuga on meie kaitsjad linnale lähenemas. Kuid eriüksused on juba linnas.”

„Hersoni inimesed ootasid,” märkis Zelenski, „nad ei andnud Ukrainas kunagi alla. Lootus Ukrainale on alati õigustatud – ja Ukraina võtab alati oma tagasi.”

Zelenski rääkis, et juba praegu, kui linn pole veel vaenlase kohalolekust täielikult puhastatud, eemaldavad Hersoni inimesed ise juba tänavatelt ja hoonetelt Vene sümboleid ning okupantide Hersonis viibimise jälgi. Sama oli kõigis teistes vabastatud linnades. Nii on ka neis linnades, mis veel ukrainlaste tagasitulekut ootavad. „Ukraina tuleb kõigi oma inimeste juurde,” märkis Zelenski.

Video on siin:

Kommentaarid
(Külastatud 587 korda, 1 külastust täna)