Vene-vastased aktivistid kogunesid Poolas, et arutada Putini „füüsilist kõrvaldamist”

Vene-vastased aktivistid ja endised Moskva poliitikud on kogunenud Poolasse, et arutada Vladimir Putini kukutamist ja Kremli liidri „füüsilist kõrvaldamist”.

Nädalavahetusel Varssavi lähistel Jablonnas kohtunud rühmitus teatas, et revolutsioon ja kodusõda on ainus viis Putini võimult kõrvaldamiseks, kusjuures mõned arvasid, et Kremli liider „tuleks tappa”.

Teised aktivistid nagu advokaat Aleksei Baranovski ütlesid, et tappa tuleks ka need, kes jäid Putinile truuks kogu Ukraina sõja vältel, vahendab Poola ajaleht Gazeta Wyborcza.

Endine Venemaa poliitik Vjatšeslav Maltsev viitas sellele, kuidas võib toimuda revolutsioon, kuna mõned Putini vastased on juba kaasatud „sissisõtta”, mille eesmärk on lõpetada sõda Ukrainas, milles hukkus umbes 100 000 Vene sõdurit.

„Peamine eesmärk on Putini füüsiline kõrvaldamine,” ütles kohtumisel Maltsev, kes põgenes Venemaalt pärast seda, kui Kreml süüdistas teda valitsusele vastutöötamise tõttu „äärmusluses”.

Maltsev lisas, et Putini mõrv tooks kaasa kodusõja, kuid see „ei oleks nii verine kui sõda Ukrainas”.

Teine endine poliitik, kelle nime ei avaldatud, ütles: „Võitlus terroristide vastu nõuab terroristide meetodeid.”

Mõned endised Venemaa poliitikud ja Kremli-vastased aktivistid olid aga Putini tapmise plaani vastu, öeldes, et Venemaa liider tuleks anda üle rahvusvahelistele kohtutele Ukrainas toimepandud sõjakuritegude arutamiseks.

Aktivistide kogunemine Poolas on järjekordne näide Kremli-vastaste meeleolude süvenemisest, kusjuures isegi Putini väed korraldasid sõjaõhutaja vastu mässu selle eest, et nad saadeti ilma varustuseta rindejoonele.

Septembris riskis rühm Venemaa poliitikuid Moskvast, Peterburist ja Kolpinost oma eluga, et nõuda Putini tagasiastumist tema kokkuvariseva sissetungi tõttu.

„Usume, et president Vladimir Putini tegevus kahjustab Venemaa ja selle kodanike tulevikku,” ütlesid nad avalduses, lisades: „Nõuame Vladimir Putini tagasiastumist Vene Föderatsiooni presidendi ametist.”

Jutt Putini tõrjumisest toimub ajal, kui ta püüab Ukrainas edu saavutada ja tema sõdurid kannavad lahinguväljal katastroofilisi kaotusi.

Erakorralise sammuna kirjutasid Venemaa 155. mereväebrigaadi sõdurid oma piirkonna kubernerile terava kirja pärast seda, kui nende pataljoni 300 meest said neli päeva kestnud rasketes lahingutes Ukraina idaosas surma või vigastada.

Kommentaarid
(Külastatud 1,011 korda, 1 külastust täna)