Vene väejuht: 60 protsenti hukkumistest „omade” tule läbi

Nn Donetski rahvavabariigi väejuht Aleksandr Hodakovski esitas Telegramis pööraseid väiteid Vene vägede sõjakaotuste kohta. Tema sõnul on pärast operatsiooni Mariupolis valdav osa Vene vägede kaotustest tulenenud nende endi tule tagajärjel.

Keegi nimetas ka arvu: 60 protsenti, kirjutab ta.

USA mõttekoda ISW teatab Hodakovski teatatud metsikust arvust, mille kohaselt põhjustab nn sõbralik tuli tavaliselt vaid mõningaid kaotusi, kuid see ei moodusta tavaliselt ligi 60 protsenti kõigist isikkoosseisu kaotustest.

Hodakovski hinnangul mõjutab metsikut kaotust sõjaväeülemate, eriti suurtükiväeülemate kvalifikatsiooni puudumine.

Oma postituses räägib ta juhtumist, kus väed said surma omaenda miinide tagajärjel.

Üks armeekindral oli andnud oma inseneridele käsu mineerida päeva jooksul edasi liikunud rindejoon, kuid kindral polnud vaevunud selle kohta isegi küsima. Selle tulemusena hukkus paar inimest, sealhulgas tankimeeskond ja nende komandör, kes olid läinud käsku saama jalgsi.

Teisel juhul, millest ISW andmetel on nii Venemaa kui ka Ukraina meedias juttu olnud, olid öisest patrullist baasi naasnud Vene sõdurid sõitnud auku, mille teine ​​armeegrupp oli nende teadmata kaevanud.

Võiks arvata, et oleme sellistest rumalustest juba vabanenud. […] Püha jumal armeekindralid, hoidke olukord kontrolli all, aeg on suureks kasvada, märgib Hodakovski.

ISW hinnangul on märkimisväärne, et Venemaa väejuht avalikult spekuleerib selliste numbritega enda ohvrite üle. See näitab, kuidas Vene väed ja nende kompetents on hädas.

Kommentaarid
(Külastatud 785 korda, 1 külastust täna)