Uus areng: Vene väed hävitasid sillad okupeeritud Hersoni oblastis

Vene väed on hävitanud sillad Dnipro jõest läänes asuvates Ukraina Hersoni oblasti okupeeritud osades, teatasid täna kolmapäeval, 9. novembril kohalik Ukraina ametnik ja Vene sõjaväeanalüütikud.

Ukraina Hersoni oblastinõukogu liige Serhii Khlan ütles, et Vene väed näivad korraldavat taktikalist taandumist mõnest küladest, et „pidurdada Ukraina relvajõudude pealetungi”, vahendab CNN.

„Okupandid õhkisid mitte ainult Dariivski ja Tiahõnski sillad, vaid ka silla Snihurivkast väljasõidul Hersoni suunas üle kanali,” ütles Khlan pressikonverentsil. „Nad lasid õhku silla Novokairis, silla Mõloves. Okupandid õhivad nüüd absoluutselt kõik sillad okupeeritud Hersoni piirkonnas Dnipro jõest läänes.”

Vene propagandistide ja sõjaväeanalüütikute pildid ja teated Telegramis näivad neid väiteid kinnitavat.

Populaarne Vene sõjalise analüüsi kanal teatas kolmapäeval, et „Hersoni rinde sildade hävitamine hakkas pidurdama AFU [Ukraina relvajõudude] edasiliikumist”.

Khlan ütles, et Vene väed taganevad „massiliselt” Dnipro jõe läänekaldal asuvatest küladest. Ta ütles, et kuigi ametlikult ei ole veel võimalik väita, et Venemaa on asulad maha jätnud, pole Vene vägesid enam Katškarivkas, Mõloves, Novokairis, Berezõnskes, Suhhanoves, Tšervonõi Jaris, Pjatõkhatkis ja Sadokis.

„Peame tunnistama, et okupandid põgenevad, okupandid taganevad,” ütles Khlan. „Nende jaoks on kõige olulisem ülesanne tugevdatud kontrollpunktid, mida nad praegu teevad Nidniprianskes, Hersoni sissesõidul ja Kozatskes Kahhovka hüdroelektrijaama tammi juures, et tagada oma vägede väljaviimine.”

Näib, et Mõkolaivi oblastis, Hersoni oblastist põhja pool, Venemaa poolt okupeeritud Snihurivka linna ümber on toimunud ägedad lahingud.

„Nagu ma aru saan, tugevdavad okupandid [kindlustusi], et tagada oma üksuste taganemine rindejoonelt. Võib öelda, et meie relvajõudude pealetungi tõttu valmistuvad ja teevad okupandid kõik endast oleneva, et see näeks välja pigem plaanitud taganemisena rindejoonelt, mitte rinde absoluutse kokkukukkumisena,” ütles ta.

Ülal on pilt õhku lastud sildadest. Punasega on tähistatud täna õhitud sillad, kollasega on tähistatud juba varem õhatud Artemivski sild ja Nova Kahhovka tamm.

Kommentaarid
(Külastatud 630 korda, 1 külastust täna)