Uudispomm: Putin on raskelt haige, põeb lausa mitut haigust

Kuulujutud Venemaa presidendi Vladimir Putini (70) tervise kohta ei vaibu. Kremlile lähedalseisva luureallika andmetel on Putinil Parkinsoni tõbi ja võimalik, et kahte eri tüüpi vähk.

Briti ajalehe The Sun andmetel on Putinil diagnoositud nii Parkinsoni tõbi kui ka kõhunäärmevähk. Samuti liiguvad kuulujutud presidendi eesnäärmevähi kohta, ütleb Kremli allikas.

Info järgi on Putini Parkinsoni tõbi varajases staadiumis ning presidendi haigusi püütakse igal võimalikul moel varjata.

Putinile antakse regulaarselt kõikvõimalikke kangeid steroide ja valu vaigistavaid süste, et vältida äsja diagnoositud kõhunäärmevähi levikut, öeldakse ühes sõnumis, millega on väljaanne tutvunud.

Allika sõnul põhjustavad ravimid Putinile näoturset ja mäluhäireid.

Möödunud nädalal teatas Telegrami kanal General SVR Putini köha- ja iiveldushoogudest, mis presidendi lähiringile väidetavalt muret teeb. Putin köhis avalikult ja pingutas häält ka eelmise nädala esmaspäeval, kui kohtus Venemaa asepeaministri Dmitri Tšernõšenkoga.

General SVR kanal on teatanud, et Putin on viimastel kuudel kaotanud kaalus üle kaheksa kilogrammi.

General SVR on Telegrami kanal, mis väidab, et teave pärineb Kremli siseringilt. Kanal on korduvalt esitanud väiteid Putini kehva tervise kohta ilma konkreetsete tõenditeta. Anonüümse isiku peetaval kanalil on Telegramis umbes 370 000 jälgijat.

Üle-eelmisel nädalavahetusel oli uudis ka Putini käel nähtud märgist, mis väidetavalt viitas kanüüli kasutamisele. See võis olla aga ka lihtsalt visuaalne moonutus.

President Putini tervise kohta on levitatud spekulatsioone mitu aastat. Kuulujutud on aga sagenenud käesoleval aastal pärast seda, kui Venemaa tungis Ukrainasse.

Viimase aasta jooksul on tulnud uudiseid Putini väidetava vähi, köhimise, imeliku kõndimisstiili ja „rahututest jalgade” kohta. Ka kuulujutud presidendi Parkinsoni tõvest pole uued. Lisaks on väidetud, et Putin saab alternatiivset ravi ja ta vajas kevadel „kiirabi abi”.

Soome Välispoliitika instituudi vanemteadur Jussi Lassila ütles käesoleva nädala alguses Iltalehtile, et väited Putini raske haiguse kohta on osa Ukraina infosõjast. Küll aga ei välista Lassila täielikult võimalust, et president on päriselt haige.

See võib olla botoxi kasutamine ja kortsude eemaldamine. Tervisliku seisundi suhtes on olnud põhjendatud kahtlusi. Tegemist võib olla ka näiteks vähiravimitest tekkinud kortisooni turse näol. Midagi on selgelt juhtunud, kommenteeris ta Putini väidetavaid näomuudatusi.

Venemaa on ametlikult korduvalt tagasi lükanud kõik väited Putini terviseprobleemide kohta. Ma ei usu, et terve mõistusega inimesed võivad sellel inimesel näha märke mingist haigusest või vaevustest, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov maikuus.

Kommentaarid
(Külastatud 2,310 korda, 1 külastust täna)