USA valitsus palus pankadel säilitada vaikselt suhteid Venemaaga, seda isegi siis, kui parlament on vastu

USA rahandusministeerium ja välisministeerium on palunud USA suurtel pankadel, sealhulgas JPMorganil ja Citigroupil, mitte keelduda koostööst „teatud strateegiliste Venemaa ettevõtetega”, et minimeerida sanktsioonide kahjulikku mõju.

Eelkõige kutsusid ametnikud panku üles mitte keelduma „põhiteenuste” (rahaülekanded ja dollariteks konverteerimine) osutamisest ettevõtetele, mis ei ole otseselt sanktsioonide all, nagu Gazprom ning väetisetootjad Uralkali ja PhosAgro, vahendab Bloomberg.

Bideni valitsus on korduvalt andnud teada, et soovib, et pangad ja ettevõtted jätaksid raha liikuma Venemaa majanduse sanktsioneerimata sektorites. Kuid pankadega peetud vestluste ulatust pole varem avaldatud.

Samal ajal kui mõned USA parlamendi Kongressi liikmed nõuavad karmimaid meetmeid Venemaa vastu, püüab valitsus takistada Venemaa tegevust, vältides samal ajal ülemaailmset majanduskatastroofi.

„Kongress peab sellest aru saama – USA valitsus ei ole kehtestanud Venemaale laiaulatuslikke keelde, seal on endiselt lubatud äri ajamine,” ütles intervjuus USA majandussanktsioonidele ja kaubandusembargodele spetsialiseerunud Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP advokaat Nnedinma Ifudu Nweke

Rahandusministeerium „jätkab nõupidamisi, et harida panku lubatud tehingute kohta, eriti humanitaarabi valdkonnas,” ütles Nweke.

USA pangad peavad täitma piiranguid, keelates teenuste osutamisest sanktsioonide alla olevatele pankadele, inimestele ja üksustele, ning neid võidakse karistada mitme miljardi dollari suuruse trahviga eeskirjade eiramise eest.

Samal ajal on neil ka keskne roll raha liikumisel kogu maailmas, isegi kui nad suures osas Venemaalt lahkuvad.

Kommentaarid
(Külastatud 252 korda, 1 külastust täna)