USA sõdurid jäävad Soome mitmeks kuuks

Ameerika Ühendriikide merejalaväelaste, U.S. Marine Corpsi üksus jõudis Raaseporisse Uusimaa brigaadi juurde juba septembris. Värske väljaanne Ruotuväki räägib Ameerika sõdurite esmamuljetest ligi kolm kuud väldanud väljaõppe perioodil, mis kulmineerub novembri ja detsembri vahelisel ajal mereväe merekaitseõppusega Freezing Winds 22.

Kaitseväe suurenenud väljaõppetegevus nõuab palju ka personalilt. Kaitseväe personaliülem kindralmajor Rami Saari ütles Ruotuväkile antud intervjuus, et asjaga tegeletakse ning töökoormust on püütud leevendada lisapersonali värbamisega. Teisalt pole praegu Saari hinnangul aeg sõjaväelaste ametiühingute välja pakutud tööaja muudatusteks.

Novembrikuises väljaande Ruotuväki on infot ka sõjaväe autojuhtide maastikusõidu koolituse kohta. Autojuhtidele ei piisa ainult tsiviilveokijuhi oskustest.

Ruotuväki käsitleb ka Venemaa potentsiaalset suutlikkust destabiliseerida Euroopa niigi kriisis elektritootmise turgu lisaks tuumaenergia kaudu, lisaks on juttu küberjulgeolekut ja tankitõrjest.

Väljaannet Ruotuväki saab lugeda siit.

Kommentaarid
(Külastatud 234 korda, 1 külastust täna)