USA kriminaalpolitsei kuulutas „Putini koka” tagaotsitavaks, eduka vihje saatjale kopsakas tasu

USA keskkriminaalpolitsei FBI kuulutas tagaotsitavaks „Putini kokana” tuntud Vene ettevõtja Jevgeni Prigožini. Tema eest on välja pandud 250 000 dollarit.

Prigožin on Vene palgasõdurite grupeeringu Wagner asutaja.

Tema kohta on tagaotsitumate kurjategijate lehel toodud järgmine info:

KIRJELDUS:

Alias: „Jevgeni”
Sünnikuupäev(ad): 1. juuni 1961. a
Sünnikoht: Venemaa
Juuksed: kiilas
Silmad: pruunid
Sugu: mees
Rass: valge
Kodakondsus: venelane

PREEMIA:

FBI pakub Jevgeni Viktorovitš Prigožini vahistamiseni viinud teabe eest preemiat kuni 250 000 dollarit.

MÄRKUSED:

Prigožin räägib vene keelt ja tal on sidemed Venemaa, Indoneesia ja Katariga.

ETTEVAATUST:

FBI otsib Jevgeni Viktorovitš Prigožinit taga tema väidetava osaluse tõttu vandenõus, mille eesmärk oli petta USA-d, kahjustades, takistades ja allutades föderaalse valimiskomisjoni, justiitsministeeriumi ja Ameerika Ühendriikide välisministeeriumi seaduslikud funktsioonid. See toimus Washingtonis 2014. aasta algusest 16. veebruarini 2018. Prigožin oli Peterburis asuva Interneti-uuringute agentuuri (IRA) peamine rahastaja. Väidetavalt jälgis ja kiitis ta heaks poliitilisi ja valimistesse sekkumise operatsioone USA-s, mis hõlmas Ameerika arvutiserveriruumi ostmist, sadade fiktiivsete veebipersoonide loomist ja USA-st pärit isikute varastatud identiteedi kasutamist. Väidetavalt tehti need toimingud selleks, et jõuda märkimisväärse arvu ameeriklasteni, et sekkuda Ameerika Ühendriikide poliitilisse süsteemi, sealhulgas 2016. aasta presidendivalimistesse.

Ameerika Ühendriikide Columbia ringkonnakohtus väljastati 16. veebruaril 2018 föderaalne vahistamismäärus Jevgeni Viktorovitš Prigožinile pärast seda, kui talle esitati süüdistus USA petmise vandenõus.

RAHVUSVAHELINE LENNURISK:

Kui teil on selle isiku kohta teavet ja viibite väljaspool Ameerika Ühendriike, võtke ühendust lähima Ameerika saatkonna või konsulaadiga. Kui viibite Ameerika Ühendriikides, võtke ühendust kohaliku FBI kontoriga või FBI tasuta vihjeliiniga numbril 1-800-CALL-FBI (1-800-225-5324). Võite esitada vihje ka veebis aadressil tips.fbi.gov.

Kommentaarid
(Külastatud 606 korda, 1 külastust täna)